Valakinek van valami tanácsa?
Szóval... az a helyzet hogy április eleje óta nem szívtam egy szál cigit sem... Sokadik alkalommal határoztam el, hogy leteszem [ Úgy emlékszem hatodjára ] és végre sikerült is... azonban mostanában egyre inkább kívánom ismét, és már vagy 4-5 alkalommal csak az akaraterőm tartott vissza, és az hogy belegondoltam milyen volt amikor szívtam... sípolt a tüdőm, nehezen kaptam levegőt és hasonló finomságok...
Sportolok ami még inkább segít hogy ne gyújtsak rá, azonban iskolában szinte minden évfolyamtársam dohányzik... és borzasztóan hiányzik... de mivel tudom mivel jár, nagyon nagy erőfeszítéssel, DE nem gyújtok rá... Félek hogy nem leszek mindig ilyen "erős" és ismét visszaszokok...
Tudom hogy fura kérdés, de volt/van valaki hasonló cipőben? Elektromos cigit is próbáltam régen, mikor dohányoztam, már azt se szívom... Inkább arra lennék kíváncsi, aki ilyen helyzetben van, mit tesz az "érzés" ellen, hogy rágyújtson?
Hátha talán Te, aki ezt olvasod, tudsz valami jó tanácsot adni, mi az ami meggátol a dohányzásban? Mi az, amivel el tudod "hesegetni" ezt az érzést, hogy rágyújts?
Válaszokat köszönöm! :)
Akkor eléggé rossz úton haladsz, mert ha te a dohányzást ünnepnapokra tartogatod, azzal csak elismered az élvezeti hatását. Érted?
Inkább úgy gondolj rá, hogy végre már nem kell ezt a szart a számba venni!
Kedves Kérdező!
Néhány tanács a visszaszokás elkerülésére:
Egyetlen szippantás dohányfüstbe visszaránthat.A dohányzás minden rossz emléke elhomályosul,s csak marad a hazug szép emlék!
Kerüld a dohányos csoportokat!
Kerüld azokat a szituációkat,amikor rendszerint dohányoztál!
Kerüld a kávét,és az alkoholt!(A kávéban vannak hasonló anyagok,mint a cigiben,és emlékeztetnek.Az alkohol feloldja az akarati gátlásokat.)
Élvezd a gyümölcsök ízvilágát,amit a dohányosok nem érezhetnek,hisz a cigi lebénítja az ízlelőbimbóikat!
Élvezd a mozgás szabadságát,és örömét,hisz teljesítőképességed megugrott,mióta tiszta vagy!
Számold ki,hogy mennyi pénzt megtakarítottál,mióta nem kell dohányra pocsékolni!
Figyeld meg a megsárgult ráncos bőrét a dohányosoknak!
A dohányosok átlagosan 9 évvel rövidebb ideig élnek,de az a kevesebb is tele szenvedéssel a rák,szívbetegségek,érszűkület miatti végtag amputálás,gusztustalan köhögés,mellyel ocsmány takony jön fel,rabság,mely beosztja idejét,és eltaszítja kedves emberek társaságától.
Olyan szenvedély,melynek nincsennek előnyei.
"Olyan szenvedély,melynek nincsennek előnyei."
Tévedsz! Egy dohányosnak igenis, hogy nagyon sok előnye van a dohányzásból. Mert mit csinál egy dohányos ha teszem azt, lehangolt, rossz kedvű, feszült, ideges, szomorú, bánatos, magányos stb...? Hát RÁGYÚJT! És az számára teljesen mindegy, hogy a cigi csak placebó, őt akkor is jobb kedvre fogja deríteni, meg fogja nyugtatni stb.
A cigarettát az emberek használják! Amit meg rendszeresen és sűrűn használunk, az előbb vagy utóbb, szükségletté válik. A szükségleteinket pedig, nem szabályozzuk. Nem tudjuk tudatosan szabályozni, mivel az már túlmutat a tudatos döntésen/cselekvésen/viselkedésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!