Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Melyik a károsabb a fű vagy a...

Melyik a károsabb a fű vagy a dohányzás?

Figyelt kérdés
én néha füvezek pl kéthetente egy spanglit, és élvezettel szívom és tök jó, de cigit viszont utálom...
2010. ápr. 18. 22:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
nehéz megmondani, de szerintem a fű, mert az az agysejteket is roncsolja és olyan h*lye leszek, h csak na. A cigi meg rákot okoz. ennyi
2010. ápr. 18. 23:13
 2/13 anonim ***** válasza:
Attól függ. Kéthetente egy sima cigaretta kevésbé káros,mint egy tekert,viszont kéthetente egy tekert még mindig jobb mint napi 1 doboz marboro
2010. ápr. 18. 23:20
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

Én 11 éves koromban kezdtem el foglalkozni a kérdéssel most 17 vagyok, és megállapítottam, hogy a dohányzás sokkal károsabb. Engem is mindig azzal cseszegettek amúgy ha valaki ekkora füves, hogy hogy nem rendszeres dohányos?

Aztán...Vázoltam nekik a tényeket:

- Lehet, hogy a fűnek egy kicsivel magasabb a kátrány tartalma, de nem szívsz belőle annyit mint a cigiből.

- Másik, hogy a THC kitágítja a légutakat,dohány viszont összehúzza akadályozva ezzel a tüdő tisztulását.

- A dohány tele van a kezeléséhez használt vegyi anyagokkal. A növény viszont egy profi termesztő tudja, hogy szüret előtt 2 héttel már tisztítjuk a vegyi anyagoktól a föld átmosásával.

- Személyes tapasztalat: A tiszta fű sosem bántja a tüdőmet és egyszer bong-ból tisztán sikerül egy akkorát szívnom, hogy az nálam(dohányos spangliból) 5 slukknak felel meg minimum. Amúgy is jobban szeretem a bong-ot :D

Engedj meg egy idézetet:

(lentebb link!)

Egy tévhit:A marihuána sokkal veszélyesebb mint a dohány:

A szívott marihuána körülbelül ugyanannyi rákkeltő anyagot tartalmaz mint ugyanakkora mennyiségű dohány. De egy dohányzó ember sokkal nagyobb mennyiségű dohányt fogyaszt el mint egy kemény marihuána fogyasztó. Ez azért van, mivel a dohány 90%-os addikciós arányával minden drogok közül a legadditívabb, míg a marihuána még a koffeinnél is kevésbé additív. Két más lényeges szempont is van. Az egyik, hogy a törvények amik a marihuána fogyasztása ellen szólnak, nehezítik a biztonságosabb fogyasztást, mivel a vízipipák és más eszközök használatát is tiltják, ezek beszerzését ellehetetlenítik, pedig ezek az eszközök a rákkeltő anyagok egy részét kiszűrik. A másik, hogy a marihuána legalizálása olcsóbbá tenné az olyan felhasználást, ami egyáltalán nem rákkeltő, például a marihuána tartalmú ételek és italok fogyasztását.[nyam-nyam süti!!] Ilyen ital például a bhang (hagyományos középkeleti ital), vagy a tea. Ezen tényeket összegezve, megállapíthatjuk, hogy az állításnak pont a fordítottja igaz, a marihuána BIZTONSÁGOSABB mint a dohány.

[link]

bal oldalt "Kender", és ott több cikk is van a kenderrel kapcsolatban.

Aztán 420 lessz kedden...Nehogy tiszta maradj! :D :D

PEACE, AND Happy 420(Béke és boldog 420-t)testvérem...Előre is:D.

2010. ápr. 18. 23:24
 4/13 anonim ***** válasza:
28%
hát a fűben több a kátrány,meg ugyebár a csiga se szűri ki annyira a füstöt mint a filteres cigi szűrője, úgyh sajna a fű
2010. ápr. 18. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
utolso te nagyon hulye vagy a dohanyban meg ha eg akkor sincs katrany. a katrany a papir miatt keletkezik amugy a fu jobb mint a cigi mert a cigire sok ember 20perces szunetekkel gyujt ra mig egy jointot(mar aki tartja a hataokat) hetenre meg 1x fustol.
2010. ápr. 18. 23:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

A fű legelterjedtebb, egyben legegészségtelenebb és legpazarlóbb fogyasztási módja az elszívás.

Legtöbbször dohánnyal, mert "ütős" párosítás, de azért a dohány az mégiscsak méreg, akárhogy nézzük.

A fűben levő kátrány nem csak akkor nem okoz gondot, amikor megeszik vagy megisszák (ezek a legjobbak) hanem akkor is kevesebb jut a szervezetbe, ha pl vizen keresztül szívják el, ami fölfogja a kátrány nagy részét.

2010. ápr. 19. 12:06
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

"utolso te nagyon hulye vagy "

szerintem meg te vagy a nagyon hülye, ugyanis a legtöbb szerves vegyületből keletkezik kátrány az égés során.

azonos mennyiségű fű és azonos mennyiségű dohány elszívása során a fűtől előbb kap az ember tüdőrákot, mert még egyéb heterociklusos, aromás vegyületek is vannak benne, mint a dohányban.

félművelt barom!

2010. ápr. 19. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyértelmű, hogy a dohányzás károsabb.

Tök mindegy mennyi kátrány szabadul fel és milyen arányban, cigit többet szívnak, míg a fűből még ha függő is vagy elég 2-3 joint egy nap. ;)

4 éve füvezem rendszeresen, és jelentem az agysejtjeim megszaporodtak és kiválóan érzik magukat! Sőt, olvasásom hét/könyv aránya is jelentősen megemelkedett! Régen ez az arány 1/1 volt, ma már minimum 3/1. :P

2010. ápr. 20. 09:18
 9/13 anonim ***** válasza:
jó de ha napi 2 doboz cigi helyett napi 2 doboz jointot szívnának el akkor az károsabb lenne
2010. ápr. 20. 10:10
 10/13 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de ha valaha is szívtál már tudod, hogy ez szinte fizikai képtelenség... Arról nem is szólva, hogy akik függők, már inkább bonggal dolgoznak, az pedig egyértelműen kártalanabb a ciginél, így a dolog tárgytalan. :)
2010. ápr. 20. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!