Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A cigi tényleg olyan káros,...

A cigi tényleg olyan káros, mint amilyennek mondják, szerintetek?

Figyelt kérdés

Én 14 éves korom óta cigizek, most 21 vagyok (7 éve cigizem), napi 30 szálat szívok el, de nincs semmi bajom, azon kívül hogy nagyon függő vagyok. Már ha 1 órán keresztül nem gyújtok rá akkor már nagyon hiányzik. De ezt leszámítva nincs semmi bajom.

Nektek erről mi a véleményetek?

Üdv.,

21F

2016. júl. 30. 20:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%

Dehogy káros, tök egészséges, lehet csak az életed lesz 10-20 évvel rövidebb miatta, lehet hogy olyan kínok közt halsz meg amire álmodnban sem gondoltál :D hamarabb leszel impotens, szívbeteg, érszükületes stb.stb.stb.

És ha nem elég tessék egy kis kedvhozó :)

[link]

2016. júl. 30. 20:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem volt semmi bajom a cigivel 21 évesen, legalábbis nem vettem észre. Én 17 éves koromban kezdtem el cigizni napi 1 dobozzal ami 20 szál. 33 éves voltam amikor munkába menet rosszul lettem, nem kaptam levegőt, elájultam. Kórházba vittek, és ott derült ki, hogy súlyos asztmatikus rohamom volt. A több évnyi cigizés megtette a hatását. A tüdőhörgőim eltömődtek így azóta is komoly asztmával kínlódok. 10 éve nem dohányzom, de még mindig előfordul, hogy egy durva hörgő köhögésnél dohányízt érzek..

Szóval nem árt abbahagynod míg nem késő.. A tüdőt már tuti fekete.

2016. júl. 30. 20:34
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
Nkem teljesen felfoghatatlan, hogy az emberek hogy képesek havi több 10ezret kiadni egy olyan dologért, ami bizonyítottan egy lassú gyilkos, még az a jobbik eshet ha kimúlsz egy szívrohamban miatta, és nem kell gépeken töltened az életed, vagy rákkal köüzdened évekig. Az a baj a dohányosok egy tömegpszihózis áldozatai, sokszor a társaság miatt, meg a munkahelyen, suliban időtöltésként ezt használják, ennél mi lehet nagyobb hülyeség?
2016. júl. 30. 20:42
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
Napi 30 szál mellett olyan mocskosul büdös lehetsz, hogy ember legyen a talpán, aki nem dohányzó és és megmarad melletted... Na meg alsó hangon úgy napi 1,5 doboz elmegy, szóval legalább havi 45 ezret elszórsz önmagad romblására...
2016. júl. 30. 20:45
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
A minuszoló dohányos remélem megtapasztalja, amiket leírtam :)
2016. júl. 30. 20:45
 6/14 anonim ***** válasza:
9%
Nem egészséges, de nem is olyan veszélyes, ahogy állítják. Nagyon sok időst ismerek, akik fiatal koruk óta dohányoznak, és semmi bajuk.
2016. júl. 30. 20:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon káros. 21 évesen még nem sokat veszel észre belőle, de 40-50-60 évesen súlyos következményei lesznek, a 30-40 év alatt elfüstölt pénzről meg már ne is beszéljünk.
2016. júl. 30. 20:46
 8/14 anonim ***** válasza:
nincs életed, és eddig te tartod a világrekordot 76 650 szál cigivel? mesélj még.. egyébként igen, meghalhatsz tüdőrákban, stb.. akár olyan 5 éven belül is ha nem szoksz le
2016. júl. 30. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat, aki 70 évesen is még szívja és nincs baja, de olyat is, aki torok és tüdőrákos lett.
2016. júl. 30. 20:56
 10/14 anonim ***** válasza:

Hármas, tudod egyáltalán mi az a pszichózis? -.-"

Komolyan, rohadtul ki tudok akadni, mikor olyan szavakat használnak, aminek nem ismerik a jelentését.

Kedves kérdező: a BNO-ban valóban komplett kategória van a dohányzás okozta problémákról. :D (Dohányzás okozta mentális- és viselkedészavarok (F17))

De úgy vagyok korrekt, ha azt elmondom, hogy a nikotinnak van számos jótékony hatása is.

Nem alap nélkül mondom, pszichiáter szakorvos vagyok, tehát orvosit végeztem.

A probléma kétirányú.

Egyfelől a cigarettában levő egyéb kellemetlenebb anyagok hatása, és a nikotin káros hatásai is magasan felülmúlják a jótékony hatásokat.

Nem fogok papolni, hogy ne bagózz, a te dolgod. Másrészt én is cigarettázom, és tudom, hogy hiába magyarázok, nem fogod letenni, míg nem érzed.

(Akik meg most azzal fognak jönni, hogy nem úgy tűnt, mintha orvos beszélne, akkor azoktól megkérdezem: Többre mentem volna, ha nekiállok a kérdezővel és veletek latinul meg hébe-hóba görögül dumálni? NEM!)

2016. júl. 30. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!