Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Bármilyen hozzáértés nélkül...

Bármilyen hozzáértés nélkül miért hangoztatják fennen az antibagósok, hogy tegyük le a cigit és a többi?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogy a statisztikák szerint, ha az összes megbetegedést nézzük a világon, akkor azoknak csak cirka 20%-ának a hátterében állnak a sokat szajkózott egészségkárosító tevékenységek (túlzásba vitt dohányzás, alkoholfogyasztás stb.), olyan 2% egyéb hátterű, például genetikai, 78% körüli arányban pedig a megbetegedések hátterében a megfelelő egészséggondozás hiánya áll. Ez barátok között is azt jelenti, hogy majdnem négyszeres arányban nem az egészségkárosítás a fő probléma.

Amikor a dohányzással kapcsolatban bármilyen probléma merül föl, akkor következik a "szervezeted ellenkezik ellene", komolyan, szívlapáttal le kellene csapni az ilyeneket. Ez semmilyen tekintetben nem indok. Átkozzák a nikotint állandó jelleggel, de a tudatlanságuk miatt nem tudják, hogy minden áldott nap ESZIK VAGY ISSZÁK.

Persze, nem vagyok hülye, tény az is, hogy kimutatták, hogy megnöveli a gyomor- és nyombélfekély kialakulásának veszélyét, kardiovaszkuláris problémákat idézhet elő, nem beszélve a függőségről.

De a tájékozatlanságuknál fogva szintén nem tudják, hogy sikerrel lehetne alkalmazni pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór, szkizofrénia, ADHD kezelésében, és még sorolhatnám.

Remek hangulatjavító, krónikus emésztőrendszeri gyulladást kiválóan lehet vele kezelni.

A dohányfüst nyilvánvalóan és bizonyítottan rengeteg potenciálisan rákkeltő anyagot tartalmaz. Tény. De miért nem bírják az emberek a nikotint különválasztani a cigarettától? Ennyire primitívek nem lehetnek.

Ami pedig a másik, hogy papolást senki nem kért. Az emberek többségének fogalma sincs, miért okozhat nehézlégzést. Hát elárulom, nem csak a szén-monoxid miatt. Hogy lehet ilyen felületes tudással hegyibeszédet tartani?

Nem érvelek a dohányzás mellett, ahogyan ellene sem, mert azt gondolom, mindenkinek a maga dolga, és nincs jogom beleszólni és kioktatni. Én is dohányzom. Akármikor itt látok kérdést, a válaszok túlnyomó többsége beszűkült, megalapozatlan papolás, és nem azért megalapozatlan, mert nem igaz, hanem azért, mert semmit nem tudnak arról, hogy hogyan is működik a dohányzás.

Ahogy tény az is, hogy a BNO-ban szinte mindegyik kategóriában kórképek sora a dohányzással kapcsolatos név szerint is. De miért nem képesek felfogni, hogy addig senki nem fog egy szenvedélybetegségből felgyógyulni, míg önmaga nem érzi, hogy nem jó neki, és hiába papolnak, nem fogja érezni? Eleve elképesztő nagy udvariatlanság mások életébe beleszólni. A másik oldal pedig az, hogy miért nem törődik a saját gondjaival? Nincs elég neki? Ennek én nagyon örülök, de amíg nem kérték a kioktatást, addig ne oktassanak ki senkit, pláne bármilyen szaktudás nélkül (nekem van, még mielőtt...)

2016. júl. 27. 23:44
 1/5 UseYourBrain ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen mindegy mennyi tudással rendelkezik valaki a dohányzásról, annyit bőven elég tudni, hogy káros az egészségre és abba kellene hagyni.

Ez különösen megmosolyogtatott: ,,Ez barátok között is azt jelenti, hogy majdnem négyszeres arányban nem az egészségkárosítás a fő probléma. "

Szóval Ön szerint ha négy emberből egy meghal dohányzásban vagy bármilyen más önkárosító tevékenységben azzal semmi gond nincs és nem kell felhívni rá a figyelmet ahogyan csak lehetséges.

,,Eleve elképesztő nagy udvariatlanság mások életébe beleszólni. A másik oldal pedig az, hogy miért nem törődik a saját gondjaival?"

Rengeteg kutatást végeztek amelyekből tudnia kellene, (főleg mivel rendelkezik állítólagos szaktudással) hogy a passzív dohányzás károsabb mint az aktív, tehát ebből eredendően BÁRKINEK jogában áll megszólni egy dohányzót.

2016. júl. 28. 04:59
 2/5 anonim válasza:

Láttam már abszolút függőket, akik tiltott helyen gyújtanak rá, mert annyira nincs már önuralmuk és remegnek a cigiért, vagy aki terhesen is szívja, aztán meg ha beteg a baba, akkor Istent szidja, de hogy valaki az mellett legyen, hogy nem is káros, csak hogy magát nyugtassa, ez nekem új. :)))

Borzasztó lehet így függeni valamitől, hogy képes miatta hülyét csinálni magából.

2016. júl. 28. 07:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Ahogyan az is óriási udvariatlanság, kedves első, ha olyan helyen dohányzom, ahol tudom, hogy nemdohányzók is megfordulnak. Aláírom, de nekem például eszembe sem jutna.
2016. júl. 28. 07:33
 4/5 A kérdező kommentje:

Az orvosok feladata felhívni a figyelmet rá, következetesen fel is hívjuk. De tudjuk mi is, hogy nem fogja ezért abbahagyni, és még nekünk is, pláne "civilnek" teljesen felesleges beszélni róla állandóan. Mert ismételnem kell magam, AMÍG NEM ÉRZI, semmit nem fogunk vele elérni.

Igen, nagyszerű képet festhettem a munkámról. De nem tartom magam rossz szakembernek, inkább racionálisnak. Egyszer elmondom, hogy jó lenne, ha letenné, aztán ha nem használ, nem mondom el többször, inkább foglalkozom azzal, ami a problémája.

2016. júl. 28. 13:07
 5/5 anonim válasza:

Nagyon tudományos volt a dolog.. Én ismerem mind két oldalát dohányoztam sokáig.. És már nem. Sokkal jobb igy.

Ha udvariatlanság beleszólni mások dolgába akkor miért itt rakják fel a kérdést?? Akik itt kérdeznek azok véleményekre kíváncsi. Ezért kérdez! És tudja hogy kapni fog hideget meleget.

Te is csak úgy rangom feltettél egy kérdést és jó sok tudományos bablával alátámasztani kívántad a magad érvét. Ezzel a szöveggel te is csak érveltél.

De ha téged nem érdekelnek azok akik szakmai tudás nélkül mondják a véleményüket akkor miért tetted fel a kérdést?? Ezzel te is bele szólsz szónak az életébe akik ahogy te írtad "antibagósok".

2016. júl. 30. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!