Elektromos cigarettával kapcsolatban nem jutok semerre. (? )
Ni200 huzalt használok hogy felújítsam a kazánt, de a készülékem zárlatot érzékel.
A huzal 0,5mm átmérőjű.
Szerintem hibátlanul csináltam a tekerést, nem értek össze a menetek, nem lóg ki sehol a huzal, melegítettem a huzalt nincs rajta sérülés, a készülék felismeri a Ni200-t, hisz TC-s stb...
Egyébként 4 menetet csináltam csak.
Ha lehet érdekesség akkor elmondom hogy a készülékem 0,4Ohm-ot mért, szerintem ez nem normális. Az ellenállásnak nem kéne nagyobbnak lennie? Vagy az e-cigik direkt így mérik? Sokszor felújítottam a kazánt, eddig csak ezzel a huzallal nem ment.
Aki hajlandó segíteni akár messengeren vagy valahol, azt szívesen várom privátban. Előre is köszi.
KSD TC750-em van. Támogatja a TC módot, de akkor is zárlatot ír sajnos. Elvileg akkor nem 'buta' hozzá a készülék, hisz ott van ugye a Ni-TC mód is.
Innen már nem tudom miért kap zárlatot... Egyébként leírtam hogy TC-s a készülék.
Uh.. eddig mindig összenyomtam. Akkor lehet hogy ez volt a probléma. Megpróbálom megcsinálni úgy.
Nagyon köszönöm.
Hát... Nem jutottam előrébb. Még mindig kiírja a 'shorted' feliratot.
Kipróbálom majd más vastagsággal vagy egy titán huzallal.
Nagyon benézted a huzalválasztást, és szerintem úgy alapvetően el is vagy tájolva egy kissé.
Egy ennyire vastag, 0.5 mm-es Ni200 huzalnak brutálisan alacsony az ellenállása. Az a tekercs nem 0.4 ohmos, ugyanis ebből a huzalból majdnem EGY MÉTER kéne hozzá. A tekercsed ellenállása minden bizonnyal század ohmokban számolható, amit jogosan rövidzárnak érzékel az akksid.
Ezen az oldalon kiszámolhatod, hogy mennyivel keskenyebb huzalból mekkora átmérőjű és menetszámú tekercset kéne építened hogy adott ellenállású legyen. Elárulom: egy fele ilyen vastag, azaz négyszer nagyobb ellenállású huzalból is 18 fordulat kéne egy vastag, 3 mm-es magra a 0.4 ohmhoz.
Szerintem felejtsd el a Ni200-at. Nem arra való, amire te használni akarod. Ebből tekercsszörnyeket szokás építeni, nem 4 menetes vackokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!