Hogyan szokjak le a dohányzásról? Kérem, csak olyanok írjanak, akiknek már van benne tapasztalatuk!
Hát, én 17 évnyi dohányzás után nagyjából mindent próbáltam, de nem volt hozzá akaraterőm, így minden kudarcba fulladt.
Próbáltam különböző gyógyteákat, rezonanciaterápiát, mágnesterápiát, hipnózist, tapaszt, rágót, meg pszichológust.
Végül másfél éve áttértem az e-cigire, és azóta jól elvagyok vele. 18mg nikotinos folyadékkal kezdtem, és most tartok 3mg-osnál.
Azóta lényegesen jobb a közérzetem, és végre érzek ízeket, szagokat. (ez mondjuk néha igen kellemetlen is tud lenni)
Valamikor majd ezt is abba akarom hagyni, de egyelőre elvagyok vele.
Ne gyújts rá többet!
TAPASZTALAT!
szívtam és mikor kivettem az utolsó szálat a dobozból ,annyit mondtam: Többet nekem ez nem kell!
És azóta sem gyújtottam rá!
Mindenkinél más módszer működik. A leszokás-gurukkal is az a baj, hogy általában egy módszert erőltetnek. Van, akinél a fokozatos leszokás működik jól, van, akinél a hirtelen letevés. Egy dolgot tudj: ha hirtelen* teszed le, akkor 3 napig fogsz szenvedni az elvonástól, utána már jobban leszel. Néha még kívánni fogod pár hétig, de teljesen kibírható lesz. 3 napot kell csak kibírni...
(*A hirtelen módszer persze nem előzmény nélküli. A legritkább esetben működik egy hirtelen elhatározás. Általában ki kell tűzni a napját előre, eltökélni, elhatározni, felkészülni rá.)
Olvasd el Allen Carr EASYWAY könyvét. Sokan nem is próbálnak leszokni, csak a könyv elolvasása hatására magától felére csökken a cigaretta-fogyasztásuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!