Mi a cigi letüdőzésének helyes módja?
5 éve dohányzom és eddig én mindig úgy csináltam, hogy először a számba szívom a füstöt, utána kiveszem a cigit a számból, eközben veszek rá egy nagy levegőt.
De állítólag lehet úgy is, hogy nem a szájba megy a füst, hanem egyből le a tüdőre.
Melyik a helyes módszer? Próbáltam a 2. megoldást is párszor, de nekem úgy valahogy még a gyengébb cigik is karcolnak. Az első módszerrel viszont a 10-es erősségű piros cigi is alig üt...
Olvastam, hogy úgy kell, mintha szívószállal folyadékot szívnék. Habár az se azonnal megy le a torkon, hanem először csak a szájba. Legalábbis én úgy szoktam inni, hogy először picit a számban forgatom meg és csak utána nyelem le.
Köszi a válaszokat előre is!
/Egyébként meg tudom, hogy a dohányzás és le kéne szokni róla, ezzel tisztában vagyok. Ezt csak azért írom, mert láttam már pár olyan választ ebben a témakörben, hogy valaki nem a kérdésre válaszolt, hanem azzal jött, hogy ne cigizzen az illető, mert káros, stb./
* "tudom, hogy a dohányzás KÁROS"
Bocsi, ez kimaradt. :)
Köszönöm a választ! :)
Igen, nekem is volt ilyen, hogy ha azonnal tüdőre szívtam, akkor a gyengébb cigitől is köhögtem, vagy legalábbis még az is nagyon erősnek tűnt.
Nincs helyes mód, ez helyi sajátosság.
Tőlünk keletebbre is így cigiznek, tőlünk nyugatabbra, Nagy-Britanniában főképp az egyből tüdőre módszer megy. Amerikában is, úgy tudom, úgy szívják, mint nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!