Ez a futás miatt van?
Az biztos, hogy ha nem cigiznél, akkor jobb lenne az oxigénfelvételed, tehát javulna a teljesítményed.
Én nem dohányzom, de egy 3 napos találkozón télen össze voltam zárva 15 emberrel, akik közül 12 füstölt egész nap. Utolsó nap elmentünk az erdőbe kirándulni. Ki voltam borulva, hogy egyszerűen nem kaptam levegőt, nem tudtam simán felmászni a hegyre, mint 3 nappal azelőtt. Szívtam be a levegőt, ámde mintha nem csináltam volna semmit, mintha egy durva anyagon keresztül kellett volna lélegeznem.
Nem is igazán értem, hogy aki sportol, az miért dohányzik.
'Ki voltam borulva, hogy egyszerűen nem kaptam levegőt, nem tudtam simán felmászni a hegyre, mint 3 nappal azelőtt.'
Sztem ezt csak bemeséled magadnak...:D
Előző:
Jogod van a légbőlkapott ötleteidhez, de előbb tapasztaljál :)
Rendszeres sportoló vagyok évek óta, ismerem a hegyi, erdei, városi levegőt, és a teljesítményemet is.
Mellesleg a biológiai út is engem igazol, nézd meg egy láncdohányos tüdejét, tele van lerakódott szemcsékkel :P Azt meg ugye nem kell magyaráznom, hogy minél kisebb felületen tudod felvenni az oxigént, annál kisebb a teljesítményed (mint egyik függő változó a sok közül)? Menj el futni egy erdőbe (nem porzó útra), majd rögtön utána a legforgalmasabb sztráda mellé, akkor majd megtudod, milyen érzés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!