Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az emberek miért kezdtek el...

Az emberek miért kezdtek el dohányozni?

Figyelt kérdés
Most arra gondolok, hogy régen, amikor még a cigaretta új dolog volt, (nem tudom ez mikor lehetett, 1800as évek közepére, végére tippelek), akkor ugye senkinek sem volt jó az első slukk, mert nincs olyan ember, akinek kellemes. Szóval ezért érdekel ez, hogy szokhattak így rá, ha már az első szívás sem volt jó, akkor ésszerűen nem szívják tovább. Vagy lehet ez ilyen gazdag dolog volt először, és így terjedt el...nem tudom
2010. ápr. 9. 12:18
 1/8 anonim válasza:
Legtöbb esetben a divat miatt, mert látják másoktól. :)
2010. ápr. 9. 12:24
 2/8 anonim ***** válasza:
vagy ezzel vezetik le a feszültséget... az ország válságban hever. minden a pénz körül forod.
2010. ápr. 9. 12:41
 3/8 anonim válasza:
A dohányzást már jóval régebben elkezdték Dél-Amerikában a benszülöttek, indiánok. Később 1600-as években kezdték exportálni Európába is és elkezdődött a nagyüzemi gyártás. Sztem hagyományból és divatból szívták az emberek, ami mára sztem csak divatos szokás.
2010. ápr. 9. 16:28
 4/8 Phoney ***** válasza:

Nem vagyok biztos benne, hogy erdetileg bárki is letüdőzte...(szájon át is felszívódik a nikotin) a jó dohánynak meg jó volt az íze is.

Másrészt, az indiánok (akiktől a matrózok áthozták a szokást) nem csak szórakozásból szívták, hanem szertartásként és "gyógyászati célra".

Európában az 1800-as években már köztudottan minden idióta divatot el lehet terjeszteni (meg mondjuk azóta is így van:F)

2010. ápr. 10. 17:06
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

gondolom nem dohányzol, antidohányos vagy, soha nem volt még a szádban egy szál sem, saját tapasztalat, hogy a legelső szívás kellemes volt, és ez nem változott utána sem. szóval, bár tudom, vannak rémmesék, de nekem pont az ellenkezője volt xD kifejezetten jól esett... talán emiatt szoktam rá. *elsétál rágyujtani*

21/L

2010. ápr. 16. 16:57
 6/8 Phoney ***** válasza:

A normális, egészséges embereknek aránylag kellemetlen elsőre füsttel teleszívni a tüdejüket, és köhögnek, meg egyéb gyarló dolgokat tesznek. Ez előtt még a hozzád hasonló Keresztes Dohányosoknak is meg kell hajolni.

Most hogy te valami "fehér cigivel" kezdted amiből több gáz jön mint füst, vagy passzív dohányos voltál előtte, esetleg X-men vagy azt nem tudom, de nekem az első pár nem esett túl jól, biztos valami inkubátor-szökevény vagyok, mindenesetre a szivar jobban bejött.

(Ja, a kérdezőnek: európába is a szivar érkezett meg, azt sem igazán tüdőzték le!)

2010. ápr. 17. 09:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Piros marlbi kezdtem úgyhogy asszem az nem a "fehér cigi" kategória.

Viszont a szüleim dohányoztak, vajon miért is a piros marlboro volt az első... de mindig gondosan ügyeltek arra, hogy a gyerek legalább ezt a szokást ne tanulja el tőlük, de mint mindent, ezt is el**szták.

Szóval enyhe lelki vonzata van a cigimániámnak xDD

Amúgy meg semmi értelme, csak jól esik...

az előző előtti

21/L

2010. ápr. 19. 20:29
 8/8 A kérdező kommentje:

21/L

dohányzom, nem vagyok antidohányos :)

2010. ápr. 20. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!