Soha életemben nem dohányoztam, mégis pszichésen rettegek tőle és gyakran rémálmaim vannak, mit tegyek? 23F
Szeretném leszögezni, hogy soha életemben nem dohányoztam, nem is fogok, mert teljes mértékben az egészséges életmód híve vagyok. Bio ételeken és zöldségeken, gyümölcsökön élek, komolyan veszem a dolgot.
Mégis, pszichésen RETTEGEK a dohányzától, annak füstjétől, a káros hatásaitól. Senki sem dohányzik a családomban, nincs is ilyen ismerősöm se, mégis megbénít a félelem nappal, este gyakran rémálmom is van.
Gondolok arra, többek között, hogy kimozdúlni se merek nagyon a lakásból. Rettegek, hogy valaki az utcán, vagy a közelemben dohányozni fog, vagy, amikor vásárlok. Utoljára tavaly októberben voltam a belvárosban, s amikor hazaértem, majdnem olyan idegrohamot kaptam, hogy kórházba mentünk. Az egyetlen dolog, amiért kimozdulok otthonról, hogy hetente 1-szer bevásárlok és ennyi. A munkám otthon elvégezhető (grafikus vagyok) hogy ne kelljen emberek között lennem, a lakást elhagyni.
Tudom, hogy félelmem nem normális mértékű. Megérteném, ha mondjuk 1 naponta elhasználnék 1 doboz cigarettát, de így nem. Főleg, hogy sohase dohányoztam. Tudom, hogy ez így nem helyes. Pszichológusom volt korábban, de akkor még nem volt ez a félelmem. (2 éve jött bennem létre ez a rettegés)
Mit javasoltok, tegyek? Mindenképpen szeretnék újra rettegés nélkül élni.
És érdemes így élni, a lakásban lapulva, rettegve? Mitől félsz annyira, hogy egyszer csak rákot kapsz, aztán onnantól nem szenvedhetsz tovább ebben a pokolban?
Ennél még az is jobb lenne, ha láncdohányosként élnél és halnál meg akár pár éven belül, de kint a világban, szabadon.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Rengeteg mindent átgondoltam, illetve sok dologban igazatok is volt. Most már van egy segítségem is, egy szakember, akivel beszélünk erről a dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!