Miért nézik le az elektromos cigaretta felhasználókat?
Én személy szerint nem nézem le őket,az a baj hogy sokan nem dohányoznak és e-cigivel mászkálnak (fiatalabbak) mert hogy menő csupán azért veszik meg.akinek tényleg szüksége van rá az oké de akinek nincs minek használja ??..
2016. márc. 13. 18:01
A kiskorúak mindig is szívtak valamit, akár legyen cigi vagy elektromos cigaretta. Azért veszik meg, mert tudják hogy jó az íze, jó az illata, tömör gőze van, és nem káros az egészségre, egyben jó vagánykodni vele a suliban. Kár ezen rágódni, nem lesz senkinek baja tőle. A kapudrog szöveget már sajna unom, eddig minden kapudrog volt... Dohányzó emberek, televízió, rádió, internet stb.. Mind ebbe nem kötöttünk bele, vagy csak hangyányit ami meg sem rendítette. E-cigaretta felhasználóként mondom, hogy én sem értem miért ítélik el vagy nézik le az e-cigarettásokat. Már az hülyeség hogy lenézni egy embert csak azért mert e-cigarettát szív. Mintha szemet szúrna másoknak hogy nem a koporsószöget szopogatja amit cigarettának csúfolnak, és szeretne egészségesebb, jobb életet élni.
2016. márc. 13. 20:13
3/13 A kérdező kommentje:
Pont ezaz, hogy úgy csinálnak mint ha rosszabb lenne a hagyományos ciginél. Én most szoktam át elektromos cigire, éppen töltöttem a 18-at, és 2 éve hagyományos cigit szívtam, mint általában a mai fiatalok. Nekik még az mindig menőbb, mint az e-cigi. Én viszont szerettem cigizni, abbahagyni nem akartam, ezért a kevésbé káros módját választottam. Megérte :)
Ez nem az ecigi miatt van,hanem a korosztályod miatt .
Engem sneki nem néz le,igaz én 20 évig szívtam a hagyományosat,ilyen korban már nem menő az sem,hidd el :D
2016. márc. 15. 15:59
5/13 Feke88 válasza:
Nagyon egyszerű. 1.: Félelem az újtól. 2.: Bedőltek a dohánygyárak propagandájának és azt hiszik, hogy az e-cigi káros. 3.: Féltékenység.
2016. márc. 21. 08:56
6/13 Feke88 válasza:
A 3.-at javítanám féltékenység/irígységre. ;)
2016. márc. 21. 08:57
7/13 anonim válasza:
A téma úgy érzem kiegészítésre szorul. Az e-cibaretta is káros az egészségre, csak valamivel kevésbé, mint a hagyományos cigaretta, ha nikotinos patront használnak benne. Ráadásul folyamatosan szívható, anélkül, hogy a folyamatos újragyújtásból tudatosuljon bennünk a már elszívott mennyiség. (persze nikotin mennyiséget elvileg át lehet számolni a ki hány dobozt, ki hány patront szív alapján adott gyártmányok szerint)
A nikotin nélküli patront szívókat pedig azért nézik le, mert akár a nyalókázókhoz is lehetne hasonlítani őket, ahelyett, hogy a cigisekhez legyenek hasonlítva. A cigarettázásnak régóta része az, hogy káros szenvedélynek számít. Ami nem számít károsnak, de oda akar csapódni a "bandához", óhatatlanul kevesebbnek tűník a csoportban.
2016. ápr. 12. 21:56
Azt, hogy az e-cigi (is) káros az egészségre, ki mondta? Gondolom, te is, mint laikus, csak a hallottak után ítélsz? Nem kell mindent elhinni! Lásd a mai politikát (nem csak Mo-on) tele van hazugságokkal. Már nincs is olyan, hogy őszinteség...
2016. ápr. 14. 12:00
9/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, sokkal károsabbnak állítják be mint a sima cigarettát. Ugyan úgy, mint a füvet. Füvescigi még nem ölt, mert ahhoz, hogy túladagold a TERMÉSZETES füvet (nem a kevert sz*rokat) vagy 60 kilót kéne elszívnod egyszerre.
Persze, hogy sokkal károsabban állítják be, hisz az e-cigi kiszoríthatja, a hagyományos cigit, így egy csomó adóbevételtől esik el az állam. Talán aki figyelmesen követi a politikát, már rájöhetett arra, hogy minden törvénymódosítást, megelőz egy un. "beetetés". A népnek mindig azt kell hinnie, hogy a törvények az ő érdekeit/egészségét szolgálja. Lásd: Mielőtt szigorították az e-cigi használatát, azt megelőzően egypár héttel, egy nagyon hozzáértő(de inkább hozzá nem értő)tekintélyes hölgy, kijelentette, hogy az e-cigi ártalmasabb a hagyományosnál...persze ezt a "hírt" a kormány által fizetett média, naponta többször is megemlítette, hogy tuti, hogy minden jóravaló emberhez eljusson(minden birkához. bocsi)...de rengeteg, hasonló példát felhozhatnék még.
2016. ápr. 15. 22:04
Kapcsolódó kérdések: