Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan probaltatok leszokni a...

Hogyan probaltatok leszokni a cigizesrol? Sikerult?

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 15:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok dohányos, de szerintem - és a környezetemben élők tapasztalatai alapján - CSAK úgy lehet megszabadulni a cigitől, hogy leteszed és vége. Nincs tapaszozás,sunyi bagózás...semmi! Leteszed, nem gondolsz rá, és türtőzteted magad! Az önbizalom és a megtartás kérdése a dolog!
2010. márc. 28. 15:24
 2/18 A kérdező kommentje:
Az a legnehezebb hogy ne gondolj ra!:(
2010. márc. 28. 15:27
 3/18 anonim ***** válasza:
Én régebben sokat dohányoztam.Mindig egyre többet... de mostanában egyre kevesebbet "füstölök", és erre az lehet a megoldás, h kevesebbet vagyok ideges... Szóval nyugi! ;)
2010. márc. 28. 15:31
 4/18 anonim ***** válasza:
szerintem az a leghatékonyabb, ha mindig egyre kevesebbet szívsz, a végén meg már teljesen el hagyod
2010. márc. 28. 15:34
 5/18 anonim ***** válasza:

Szia, én kis segítséggel, de leszoktam már több mint fél éve 15 év dohányzás után (napi 1, másfél doboz).

[link]

Ha nem sikerül, kérhetsz még egy kezelést, vagy visszaadják a pénzed. A fizikai függőséged teljesen megszűnik, a pszichikai amivel nehéz megbírkózni és azt csak egyedül érheted el. Én az első pár napban feszült voltam és fáradékony is, de napról napra jobban éreztem magam és büszke voltam, hogy sikerült letennem. Most már azt mondom, hogy soha többet nem gyújtanék rá, pedig annak idején el nem tudtam képzelni egy fél napot sem cigi nélkül. Az első időkben amikor nagyon hiányzott a megszokott mozdulat és a füst leszívása-kifújása, vizipipával próbálkoztam, 1-2 naponta készítettem otthon egy vizipipát, de egy idő után már az is elmaradt. A nassolással viszont vigyázni kell, nekem sikerült 6 kilót felszednem, de csak a saját hibámból, mogyorón és kesudión éltem :) Sok sikert hozzá.

2010. márc. 28. 15:36
 6/18 A kérdező kommentje:
probaltam egyre kevesebbet fustolni, ment is egy ideig, aztan mar megint szivtam volna egyre tobbet es tobbet:(most ott tartok hogy elszivom meg azt a szerencsetlen 4 szal cigimet es kesz! maradok az elektronikus ciginel, az legalabb nem karos
2010. márc. 28. 15:39
 7/18 anonim ***** válasza:

Én kb 7 éve szoktam le teljesen, kidolgoztam egy tervet, és a párom is sokat segített azzal hogy bíztatott, előtte 3-4 évet dohányoztam és már napi 1-2 doboznál jártam, és állandó fejfájásom meg hörghurutom volt amikor már eljutottam arra a pontra hogy elég!

A a teljes leszokás közel egy évig tartott..

Az első fázis egy 5 hónapos cigi adag csökkentés volt és étrend átalakítás aminek folyamán csökkentettem a cukorbevitelt szinte a nulláig, és fokoztam a gyümölcsturmix ivászatot és a fokhagyma fogyasztást..

Mindemellett a harmadik hónaptól elkezdtem napi rendszerességgel mozogni, 1-2 órát kocogni vagy csak sétálni a kutyával..

Amikor már elérkeztem oda, hogy csak heti 1x gyujtottam rá egy szál cigire, és szinte mindennap 3x ittam gyümölcsturmixot és kb naponta 6-8 gerezd fokhagymát megettem a turmixban akkor volt egy oylan nap, hogy megfogadtam hogy ez az utolsó szál, és innentől ha egy évig tiszta maradok akkor győztem!

Aztán azt elszívtam, és kb 3 hónapig nem is gyujtottam rá..

Közben a fater kórházba került, aztán 2 hét múlva elvitte az infarktus, mert egy percre sem bírt leállni a bagóval 20 éven át szívott napi 2 dobozzal, én meg ebbe nőttem fel szinte.

Elég az hozzá, hogy egy fél doboz priluka cigi volt nála amikor meghalt és az hozzámkerült..

Ki voltam bukva a temetés miatt is meg más dolgok miatt is és rágyujtottam belőle egy szálra, de krva szarul esett és a párom is alaposan lecseszett..

Na onnantól aztán azóta sem gyújtottam rá, mert azóta mindíg az van előttem hogy oda vezet ez ahova az öreg is jutott!!!

A koporsóba....

2010. márc. 28. 15:52
 8/18 anonim ***** válasza:
Ja és még pár apróság, a kávéról is átálltam a teára (cukor nélkül szigorúan) , mert a pörkölt kávézacc íze emlékeztetett a cigire, továbbá nem néztem olyan tv műsorokat vagy filmeket ahol rágyujtanak, és kerültem a dohányzókat is hogy ne érezzem a cigi szagot..
2010. márc. 28. 16:03
 9/18 anonim ***** válasza:

Ja meg a legfontosabbat nem is írtam, egy idő után amikor már sikerült lecsökkentenem a dohányadagomat a napi 1-2 szálra, akkor elkezdtem azt gondolni a dohányosokról, hogy na nézd az akaratgyenge xart, a függő drögos köcsögöt, fel sem áll a farka és méga cipőjét se tudja megkötni mert eldurran a feje a magasvérnyomástól!

Én jobb vagyok nála, és el fogom dobni ezt a szart végleg!

És ez is sok erőt és önbizalmat adott, és egy idő után tökre lelkiismeretfurdalás keletkezett bennem amikor rágyujtottam, mert képmutatásnak éreztem a dolgot magam előtt :)

2010. márc. 28. 16:09
 10/18 A kérdező kommentje:
koszi az eddigi valaszokat! az utolsonak : nagyon sajnalom a tortenetedet
2010. márc. 28. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!