Dohányosok, ti miért szoktatok rá a cigire?
Legjobb barátom egyszerűen csak ki akarta próbálni, utána bulik, összejövetelek alkalmával megint rágyújtott...majd rászokott. De még így is mondja hogy nem szereti mert beszédül tőle, csak akkor nem ha részegen szívja.
Elképesztően örülök hogy még csak nem is érdekel hogy kipróbáljam :)
16 éves vagyok és sajnos dohányzom.
Szerintem azért nem hagyják abba a tinik az első szálnál, mert egyrészt megvan bennük a kíváncsiság, "milyen lehet függőnek lenni, milyen lehet nem kibírni cigi nélkül, ez tényleg igy van?"
A másik ok hogy a dohányos haverok társaságában rágyújt az is, aki egyszer kipróbálta és nem ízlett. Valószínűleg azért mert egy dohányos társaságban egy nemdohányos nem érzi jól magát. És ha belekeveredik valaki egy dohányos társaságba, akarva vagy akaratlanul rágyújt, hogy ne érezze különcnek magát, nehogy kiközösítsék.
Hogyha megvolt ez a kb. 5 "haverok miatt szívtam" szál, utána a szervezet hozzászokik. Persze akkor se vagy rászokva a cigire, csak már nem esik olyan rosszul mint az első szál.
Egy 18 év feletti felnőtt ember ezekkel tisztában van, és ha akkor próbálja ki (és nem jön be) akkor nagy eséllyel nem fog rászokni.
Tehát kb. ez hozható fel, és nekem ez a meglátásom 16 éves fejjel.
16/F dohányos
"Egy 18 év feletti felnőtt ember ezekkel tisztában van, és ha akkor próbálja ki (és nem jön be) akkor nagy eséllyel nem fog rászokni. "
Érdekes, én ezzel már 13 évesen is tisztában voltam. Sose fogadtam el, ha kínáltak. Egy normális baráti társaság szerintem egyébként emiatt nem közösít ki. Ha meg igen, akkor onnan jobb is továbbállni.
Utolsó vagyok.
Lehet, hogy tudod 13 évesen is, de a ebben a világban már nincs olyan, illetve nagyon kevés az olyan középiskola, ahol megtalálható az általad említett "Jó társaság". Sok helyen kénytelen vagy beilleszkedni olyanokhoz, akiket nem kedvelsz, de meg kell tenned, mivel nincs más választásod.
Na meg ha mégis találsz jobb tásaságot, a kamaszkori láz izgalomba hozza az embert, és kíváncsi az ilyen dolgokra mint a cigi. Persze vannak kivételek is, akik nem szeretnének rágyújtani semmilyen esetben sem.
"Ugye a cigi első slukkra mindenkinek rossz"
Hát ez úgy ahogy van nem igaz, és butaság tőled, hogy ennyire durván általánosítasz. Nekem speciel már a legeslegelső slukk is bejött. Ezért folytattam. Megdőlt a teóriád, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!