Ha csak hetvegen tolunk Speedet akkor idovel komojabb fuggoseghez vezet-e, vagy lessz e vmijen kulonosebb hatassal az eletunkre?
Az eszem megáll!
Nem azért melózok, hogy kis mitugrászoknak tartsanak elvonót az én befizetett adómból!
Kis köcsög!
A speedet rendszeresen használó egy idő után már a normális és mindennapi működéséhez fogja igényelni a szert.
A második gond az vele, hogy tolerancia alakul ki vele szemben. A szervezet megpróbálja a normális állapotot visszaállítani. Ha rendellenesen sok a a dopamin és a noradrenalin a szinaptikus résben, akkor csökkenti a receptorok számát a posztszinaptikus sejten. Ezek után persze egyre nagyobb adag kell a megszokott hatás eléréséhez. Egy idő után már a bevitel módját is változtatni kell, mert a szájon át fogyasztással, vagy az orrba szívással már nem érhető el a szokott hatás. A használók ekkor elkezdik intravénásan, közvetlenül a véráramba juttatni a szert. Ilyenkor viszont a hatás is más, a feldobott állapot (high) helyett villanásszerű eufória (rush) következik be, ami még erősebb függőséget alakít ki.
Az elvonás ugyan nem jár olyan fájdalmas fizikai tünetekkel mint a heroinnál, de nem kevésbé veszélyes. A lecsökkent számú noradrenalin receptornak már nem elég a normális szintű ingerületátviő anyag, ezért a noradrenalinhiányos állapot, depresszió alakul ki. A hétvégenként rendszeresen speedet használók jellemző tünete ez. A túlzott dopamin szint aztán kiválthat elmebetegséget is, leggyakrabban a szorongás és a skizoid hatás együttesen paranoiában (üldözéses téveszmében) jelentkezik.
Én általában kiállok a "drogosok" mellett, de azt le kell szögezni, hogy a speed és a kokain hajlamos leginkább arra, amit fenn leírtak: észrevétlenül megváltoztat. Van pr függő ismerősöm, régen a barátaim voltak, de mára annyira távol vannak tőlem, a gondolkodásomtól, hogy eltávolodtunk egymástól, és nincs közös témánk. Állandóan felajzott állapotban van, nem tudja értelmesen megfogalmazni az álláspontját, nem tud egész mondatokban beszélni, és a régi éne teljesen elveszett, most olyan, mint egy sablon.
Néha, néha 3 havonta egyszer maximum... Szerintem nem is kell több, a szintetikus drogokkal szemben még én is tartózkodóbban viselkedek. Ha felszabadult akarsz lenni ott a joint, ha ébren akarsz maradni ott a kávé, ha látomásokat akarsz ott a varázsgomba, a látnok zsálya. Mértékkel és tudatosan fogyasztva semmelyiknek sincs drasztikusan agresszív függősítő és mellék hatása.
Ugyanez az amfetaminokról, vagy az LSD-ről nem mondható el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!