Tanacsok a dohanyzasrol valo leszokashoz?
2-3-eve cigizgetek,de csak 1-eve vagyok tenylegesen raszokva. Egyre rosszabbul erzem magam tole,kohogok,sportolaskor faj a tudom,elfogy a levegom.
Napi 10-szalat szivtam!
Esetleg tudtok valamit tanacsolni? Hogy csak ennyi ideig dohanyoztam igy konnyebben fog menni es nem fog olyan sokaig hianyozni?
Fogadd meg most, ebben a pillanatban, hogy többet nem nyúlsz cigarettához, akármi is történjék. Jegyezd fel, hogy mikor tetted. Ezután kövesd nyomon ezt az oldalt:
Időnként nézd meg, hogy milyen előnyeid váltak abból, hogy az elvonási tünetek ellenére sem szívtál egyetlen cigarettát sem. Ez remélhetőleg elég motiváció.
-elsőre csak csökkentsd az adagot.
legyen mondjuk napi 3 szál. gondold át hogy mikorra osztod be. mi motiválja azt hogy rágyújts? mikor és miért kívánod a cigit? van specifikus napszak, amikor rádjön?
-mi motivál arra hogy leszokj? tudsz magadnak kialakítani egy "nemdohányos identitást"? mlyenebb ember leszel attól hogy leszoksz?
-aztán ha a csökkentés megy, akkor napi egy szál (mondjuk egy hónap múlva). aztán váltsd ki valamivel.
Előző tanácsokhoz:
Van, akinek a fokozatos leszokás megy könnyebben, van, akinek a hirtelen.
A "MOSTANTÓL! abbahagyom" felkiáltások viszont általában nem szoktak működni. A legtöbbször jobban megy, ha az ember előre kitűzi a napot. (Mondjuk egy héttel korábban.)
Ezek nem csak cigire vonatkoznak, hanem minden függőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!