Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi a leghatásosabb módszer a...

Mi a leghatásosabb módszer a dohányzásról való leszokáshoz?

Figyelt kérdés

Elhatároztam hogy leteszem a cigit, de saját önszántamból eléggé nehézkes, pláne hogy sokan dohányoznak mellettem, és nem nagyon van lehetőségem elkerülni őket.

Esetleg valami segédeszközről (Pl.: Nicoret, Niqitin, stb...) van valakinek valami tapasztalata?

Valami tanácsot szeretnék olyan embertől aki más sikeresen letette, és tud információval szolgálni. :)

2012. júl. 28. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

AKARATERŐ

csak ez kell.. Fogod és kidobod a cigit és öngyújtót. Onnantól kezdve nem gyújtasz rá. Ha kívánod a cigit akkor egyél egy almát.

Én kemény dohányos voltam (napi 2 doboz sofi cigit szívtam el) és így szoktam le.

2012. júl. 28. 19:41
 2/5 A kérdező kommentje:

Próbáltam már hasonlót, mégpedig cukorkával, meg rágóval, de otthon is mindenki cigizik körülöttem, és a munkahelyemen is erős dohányosok vannak. És sajnos valahogy 1-2 nap után vagy akár egy hét után valami miatt mégis rágyújtok hogy elszívok egy szálat és utána nem gyújtok rá, de abból az 1 szállból lessz még 1 és így tovább.

Tudom hogy ezt nem lenne szabad, és ezért keresek valami olyan módszert, amivel ezt a nikotin problémát megoldhatom ilyen esetben!

De az alma az tényleg nem rossz ötlet. ;)

2012. júl. 28. 19:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Keress valamit,ami fontosabb a ciginél.Nekem így sikerült.Amikor letettem,jó volt érzékelni,hogy több pénzem maradt és nem kell állandóan cigire félretennem,hanem megvehettem mindent,amit megkívántam,vagy megtetszett.Jobban lettem fizikailag,előtte fel sem fogtam,hogy milyen rossz volt a közérzetem.És ami még előny volt az az,hogy nem stresszeltem amiatt,hogy mi lesz,ha nem marad elég pénzem cigire.Napi egy dobozzal szívtam,az napi 600 ft volt.Most már 700 lenne,vagy annál is több.És emlékszem még régen voltak olyan hónapok,amikor alig volt pénzem cigire és úgy kellett végigvegetálnom egy hónapot.Szóval ezek a jó oldalai a leszokásnak.A rossz a hiányérzet,nekem az nem igazán akart elmúlni,ezért néha még most is rágyújtok egy egy szál cigire.A faßom akar végig szenvedni egy életet:)
2012. júl. 28. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
olvasd el Allen Carr könyvét. Tapasztalatból mondom, nincs jobb. én is próbáltam mindent, cukorkát, akaraterőt, mindenféle hülyeséget, aztán elolvastam a könyvet, és egyik napról a másikra, elvonási tünetek nélkül abbahagytam a dohányzást. nincs benne igazából semmi olyan hűdenagy titok, csak sokat ír a dohányzás működéséről, arról, hogy miért dohányzunk, mi az oka, hogy működik. ha elég ismereted van róla, egyből abba fogod tudni hagyni. és ezt nem csak én mondom, hanem többszázezer ember, aki ezzel a könyvvel hagyta abba a dohányzást.
2012. júl. 28. 20:35
 5/5 Alexandra8803 válasza:
Gondolkodj ezen(orvos mondta): Egy kifejlett tüdő, ha szétteríted, akkora,mint egy teniszpálya! Ez nem vicc. A dohányzás nem a rák kialakulása miatt a legveszélyesebb,hanem, mert a sok vegyszer, amivel manapság kezelik a dohányt, az lerakódik a tüdő légzőfelületén, és elzárja azt. 10 év dohányzás után után a tüdődnek már csak a 2/3-a képes oxigént juttatni a szervezetedbe, és ez így csökken, addig,amíg ki nem alakul először a légszomj,majd legsúlyosabb esetben a fulladás. Mivel hiába veszel levegőt, a tüdő már nem képes azt továbbítani. Remélem ez hozzá segít a leszokáshoz. Én is most próbálkozom.
2012. aug. 11. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!