Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Füves cigi, nektek erről mi a...

Füves cigi, nektek erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Sokan megvetik a marihuanát és fogyasztóit mert azt hallották a tv-ben hogy milyen rossz dolog. Egy füves cigi pl tartalmaz benzolt ammóniát acetont butánt? Mert egy sima cigaretta ezt mind tartalmazza. A Canabist nem kezelik (az esetek többségében) semmilyen anyaggal. Ezen felül egy canabis fogyasztó nem olyan rendszerességgel szív mint egy dohányos. Igaz túlzott fogyasztása szellemi leépülést vagy skizofréniát okozhat... Ennek tudatában szerintetek a canabis vagy a dohányzás a károsabb?
2010. márc. 17. 18:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom..én igazából nem állok egyik mellett sem...próbáltam mind kettőt, örültem volna, ha a fű bejön nekem:D, de nem így volt, minden alkalommal rosszul voltam tőle, ha erősre, ha gyengére csináltam:S. Annyit tapasztaltam, hogy a füves cigi, sokkal erősebb ugye, és szerintem ez jobban károsít, mint a sima cigi, bár ebből jó esetben nem is szívnak el olyan sokat, mint a sima cigiből..

Ha kéne szavaznom, hogy melyik a jobb, rossz tapasztalataim ellenére is a marihuanára szavaznék..

2010. márc. 17. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:

Mind a kettő hülyeség.

A síma dohányzás elsősorban az adalékanyagain keresztül, ill. a füst légutakat irritáló hatásán keresztül károsít. Hihetetlenül sok ember megy tőle tönkre, ne csak a "síma" tüdőrákra gondolj, de a stroke, a szívinfarctus, a hasnyálmirigyrák, a veserák és húgyhólyagrákok jelentős hányada is a dohányzásnak köszönhető. Folytathatnám még mondjuk az érszűkülettel és a következményes végtagamputációkkal, a káros magzati hatásokkal, az impotenciával vagy akár a trombózisokkal és így tovább.

A marijuana hatóanyaga, a THC, azaz tetrahidrocannabinol pedig számos helyen hat a szervezetben, a központi idegrendszeri hatások csak egy része a történetnek. Nagyon jól írod, hogy arra hajlamosaknál (pl. egy génváltozat hordozóiban) több mint tízszeresére növeli a szkizofrénia kialakulásának a kockázatát, aminek a gyakorisága már amúgy is az átlag magyar lakosság körében ~85-ből 1.

Ezen túl megváltoztatja az agyi hírvivő anyagok receptorainak számát és érzékenységét, aminek következtében hosszú távon ún. amotivációs szindrómát okoz, mely apátiássá, elsivárosodottá teszi az embert, de lehet beszélni az anyagcserére kifejtett hatásaival, sőt, akár még terméketlenséget, vagy ismétlődő vetéléseket is okozhat.

Ne dőljetek be annak a hülyítésnek, hogy a cannabisra nem lehet rászokni, vagy hogy nem növeli a "kemény" drogok használatának gyakoriságát. Ne feledjük, hogy senki nem azzal kezdi a drogfogyasztást, hogy vénásan belövi magát heroinnal. A cannabis az első lépés azon az úton, ami berátja az embert egy drogfogyasztó szubkultúrába, ahonnan nehéz kimászni.

Szóval én mindenkit csak lebeszélni tudok ezek használatáról...

2010. márc. 17. 18:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Gyűlölöm a füveseket, mert tönkretettek egy hozzám közel álló embert, aki befolyásolható volt!
2010. márc. 17. 20:21
 4/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Lelkileg épít le, nem testileg! A fű mivel nem az "agytörzsi receptorokon hat, közvetlenül nem életveszélyes"! Egy biológus.
2010. márc. 17. 20:23
 5/10 anonim ***** válasza:
A káros anyagok elsősorban a szerves anyag hőbomlásából képződnek pl. többszörösen kondenzált aromás szénhidrogének: benzolgyűrűk kapcsolódnak - ezek stabil, rákkeltő vegyületek (rövídítésük PAH, interneten rákereshetsz), tehát tök mindegy, hogy sima dohány v. épp fű ég, az alapalkotóik nem sokban különböznek. A különbség tényleg csak abban áll, hogy a cigit egy halom aromával és egyéb adalékkal impregnálják, amik további káros vegyületek elővegyületei lehetnek. DE! a fű füstje viszont sokkal töményebb, és sokkal mélyebbre szívják, és sokáig benn is tartják, így még ha véletlen kevesebb toxikus anyag is van benne, azok tüdőben lerakódó mennyiségüben felülmúlják a cigiét, tehát legalább oly káros az is a tüdőre nézve. Szerintem "egyik kutya, másik eb"...
2010. márc. 17. 20:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Közvetlen életveszély nyilván nincs tőle, de attól még teljesen rossz döntés füvet szívni...
2010. márc. 17. 21:06
 7/10 anonim válasza:
én már kettö éve szivom a fuvet!kulföldön élek idegen nyelvet beszélek és nem tapasztalok semmi ilyesmit hogy leépulnék!biztos hogy káros de ,akkor a hollandok vagy a jamaicaiaknak mind skizonak kellenne leniük!de mégsem!de egyébként a fu károsabb mint a cigi!eleve nincs benne fust szuro és ,ott van a thc !de valamibe meg kell halni !addig is elvezem az életet!
2010. márc. 19. 09:06
 8/10 anonim ***** válasza:

hát egyik sem egészséges

ezt tudjuk.

talán lehet hogy hülyeség egy füves cigit elszívsz csak hogy csillapísd a kiváncsiságod akkor talááán nagyon talán az még belefér.

De ha rászoksz akkor már nagyon nehezen tudsz leszokni, vagy egyátalán nem. :(

2010. márc. 21. 12:23
 9/10 anonim válasza:

A sima cigi rosszabb. Éppen a menyisége miatt, ahogy mondtad.

Aszpirint is két pofára zabálunk, ha fáj a fejünk. A THC sem mérgezőbb. Azonban a füstből származó CO2 és a sok szilárt füstmolekula mérgezőbb.

2010. ápr. 27. 17:31
 10/10 anonim válasza:
Van aki füstszűrővel szívja a füvet ,de azt nem tudom ,hogy ez mennyire befolyásolja a hatását. Szerintem nem árt ha most néha-néha szívunk 1 kis spanglit. Meg annak legalább van valamilyen hatása a cigi semmire sem jó. És azért ne felejtsük el azt sem ,hogy a cigi kémiai függőséget, míg a füves cigi pszichikai függőséget okoz. Tehát arról könnyebb leállni is csak annyit tarts figyelemmel ,hogy ne vidd túlzásba.
2010. máj. 10. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!