Füves cigi, nektek erről mi a véleményetek?
Hát nem tudom..én igazából nem állok egyik mellett sem...próbáltam mind kettőt, örültem volna, ha a fű bejön nekem:D, de nem így volt, minden alkalommal rosszul voltam tőle, ha erősre, ha gyengére csináltam:S. Annyit tapasztaltam, hogy a füves cigi, sokkal erősebb ugye, és szerintem ez jobban károsít, mint a sima cigi, bár ebből jó esetben nem is szívnak el olyan sokat, mint a sima cigiből..
Ha kéne szavaznom, hogy melyik a jobb, rossz tapasztalataim ellenére is a marihuanára szavaznék..
Mind a kettő hülyeség.
A síma dohányzás elsősorban az adalékanyagain keresztül, ill. a füst légutakat irritáló hatásán keresztül károsít. Hihetetlenül sok ember megy tőle tönkre, ne csak a "síma" tüdőrákra gondolj, de a stroke, a szívinfarctus, a hasnyálmirigyrák, a veserák és húgyhólyagrákok jelentős hányada is a dohányzásnak köszönhető. Folytathatnám még mondjuk az érszűkülettel és a következményes végtagamputációkkal, a káros magzati hatásokkal, az impotenciával vagy akár a trombózisokkal és így tovább.
A marijuana hatóanyaga, a THC, azaz tetrahidrocannabinol pedig számos helyen hat a szervezetben, a központi idegrendszeri hatások csak egy része a történetnek. Nagyon jól írod, hogy arra hajlamosaknál (pl. egy génváltozat hordozóiban) több mint tízszeresére növeli a szkizofrénia kialakulásának a kockázatát, aminek a gyakorisága már amúgy is az átlag magyar lakosság körében ~85-ből 1.
Ezen túl megváltoztatja az agyi hírvivő anyagok receptorainak számát és érzékenységét, aminek következtében hosszú távon ún. amotivációs szindrómát okoz, mely apátiássá, elsivárosodottá teszi az embert, de lehet beszélni az anyagcserére kifejtett hatásaival, sőt, akár még terméketlenséget, vagy ismétlődő vetéléseket is okozhat.
Ne dőljetek be annak a hülyítésnek, hogy a cannabisra nem lehet rászokni, vagy hogy nem növeli a "kemény" drogok használatának gyakoriságát. Ne feledjük, hogy senki nem azzal kezdi a drogfogyasztást, hogy vénásan belövi magát heroinnal. A cannabis az első lépés azon az úton, ami berátja az embert egy drogfogyasztó szubkultúrába, ahonnan nehéz kimászni.
Szóval én mindenkit csak lebeszélni tudok ezek használatáról...
hát egyik sem egészséges
ezt tudjuk.
talán lehet hogy hülyeség egy füves cigit elszívsz csak hogy csillapísd a kiváncsiságod akkor talááán nagyon talán az még belefér.
De ha rászoksz akkor már nagyon nehezen tudsz leszokni, vagy egyátalán nem. :(
A sima cigi rosszabb. Éppen a menyisége miatt, ahogy mondtad.
Aszpirint is két pofára zabálunk, ha fáj a fejünk. A THC sem mérgezőbb. Azonban a füstből származó CO2 és a sok szilárt füstmolekula mérgezőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!