Akinek volt tüdődaganatos a családjában, vagy a környezetében, és sajnos már meghalt, leírná nekem, hogy mik voltak az utolsó tünetek? Milyen volt a végstádium?
Ha áttétes akkor sajnos szörnyű napok várnak rá és rád is :(
Konkrét utolsó tünetet nem igazán lehet mondani
De ne fessük az ördögöt a falra!
Lehet hogy apukádnak nem áttétes a daganata, és simán meggyógyul( sebészeti beavatkozás, kemoterápia, sugárkezelés segítségével)
sajnálom édesapád, a tüdődaganat elég agresszív típus. gondolom nem most derült ki nála. nekem volt a családomban tüdődaganatos ráadásul az eü-ben dolgozom, így vannak tapasztalataim. sajnos. valószínűleg azért sovány, mert már áttétes. ne haraudj, hogy nem tudom szépíteni neked ezt az egészet.
ne a végstádiumon gondolkodj, hanem legyél vele minél többet. készülj fel bármi történjen is. sajnos a végstáádiumban lévő betegekkel már nem lehet beszélgetni, rengeteg morfiumot kapnak fájdalomcsillapításra. azt mondom, hogy legyél vele, támogasd, a többit pedig az idő eldönti.
Én arra emlékszem, hogy nagyapám palackozott oxigént kapott az utolsó napokban, mivel a légzőfelületének alig pár %-a működött a ráktól. iszonyú. de így is állandóan fulladozott. Utolsó 2 napját már kórházban töltötte, mivel nagyon befulladt. egyik reggel telefonáltak, hogy éjjel meghalt. ne dohányzozzatok:( én is most szokok le, 3 napja nem cigiztem!
24 L
Kedves kérdező
Szerinted mi várható? :(
Különben a kezelőorvos mindent elmagyaráz, ha megkérdezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!