A dohányzás által okozott agykárosodás végleges vagy a
dohányzás abbahagyásával visszanyerjük kognitív és
memorizálási képességeinket?
Figyelt kérdés
Kb. fél éve dohányzom és észre vettem magamon hogy nem vagyok a régi. Nehezebben megy a tanulás és a memorizálás persze csak kis mértékű a különbség a mostani és a fél évvel ezelőtti agyműködésem között.
Várok olyan tippeket is amelyek az agyműködés serkentését segítik elő.
2015. okt. 20. 04:16
1/7 anonim válasza:
Ez is mutatja hogy milyen nagy mértékű az agy károsodása. Ha nem lenne ilyen súlyos akkor magadtól rájöttél volna hogy abba kell hagyni a dohányzást.
2015. okt. 20. 05:35
2/7 anonim válasza:
Én ugyan nem követtem nyomon a dohányzás egészségkárosító hatásával kapcsolatos tudományos eredmények alakulását, de nem tudok arról, hogy ilyen hatást valaha is sikerült volna kimutatni. Több egyetemi évfolyamtársam volt, akik dohányoztak (nem fél évet !! hanem éveken át) és nem volt tapasztalható semmiféle változás agyi képességeiket tekintve. Azt hiszem, hogy itt a a dohányzásra fogni a jelzett agyi funkciók romlását, talán kissé elhamarkodott. Valami más lehet a háttérben. Mindenesetre nyugodtan el lehet hagyni a dohányzást, mert semmiben nem segít, csak árt a légzőrendszernek, az érrendszernek, a gyomornak, a hangképzésnek stb. Én magam soha nem dohányoztam (bár passzívan szívtam családtagjaim kifújt füstjét), de állítom, hogy a memorizálás meg a tanulás sokkal jobban kapcsolódik a tárgy iránti fogékonysághoz, érdeklődéshez, mintsem a dohányzáshoz.
2015. okt. 20. 06:27
3/7 anonim válasza:
Nekem pont serkenti az agy működésem. De az is igazok, hogy én nem vagyok függő, és évek óta csak heti 1-2 szálat szívok el. Olyan ez, mintha innék néha egy kis frissítőt.
Én amúgy mással is így vagyok, mindent csak módjával fogyasztok, semmit sem viszek túlzásba.
2015. okt. 20. 10:24
4/7 anonim válasza:
Szerintem visszanyerheted.
2015. okt. 20. 12:54
5/7 anonim válasza:
Ugye a nikotin összehuzza az ereket, így kevesebb vér jutt az agyba, másrészt a dohányzásközben az oxigén felvétel is kisebb, ezért gyengülhetnek hosszútávon az agyi tevékenységek. A dohányzás abba hagyása nyilván segíthet ezen, ahogy csak a nagyon kemény alkoholbetegeknek sikerül leépíteniük az agyi teljesítményüket.
Nagypapám 50 évig dohányzott, nyilván az öregség is, de dohányzás is közrejátszhatott, hogy a rövidtávú memóriája mostanra már elég gyenge.
2015. okt. 20. 16:28
6/7 anonim válasza:
Fogyassz a cigi mellé alkoholt, az tágítja az ereket.
2015. okt. 20. 16:32
7/7 anonim válasza:
Kis barátom, ezt csak bebeszéled magadnak, az agykárosodásodhoz a cigarettának semmi köze.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!