Mit csináljak hogy a szüleim abba haggyák?
De mit hagyjanak abba???
Mondjuk sejtem...dohányzás???
Sajnos rossz hírem van számodra. Ha a szüleid nem szánják rá magukat erős elhatározással, hogy leszoknak, akkor te semmit nem tehetsz.
Max. otthon te legyél a felvilágosítás képviselője, jó sokszor figyelmezteted őket a káros következményekre, a lehetséges betegségekre, akár mutathatsz is nekik dohányos tüdőt (nem akármilyen látvány, engem elborzasztott).
A dohányzásról -meg minden más szenvedélyről- állati nehéz leszokni. Elengedhetetlen hozzá az akaraterő, amit te nem tudsz kívülről adagolni nekik. Legfeljebb buzdíthatod őket.
Nekem sem sikerült, mondjuk engem nem is szeretett az apám soha, ráadásul sztem direkt csinálta hogy infarktus után egy héttel már napi 1 dobozzal szívott újra.
Meg is halt kb a 10-ik napon..
Arra figyelj hogy te ne szokjál rá!
Legyenek a szüleid a rossz példák!
Én leszoktam róla még az öregem éltében, kb egy évvel a halála előtt és ez sem ösztönözte őt.
Mondjuk én már olyan szinten utáltam a cigifüstöt akkor mivel ezen nőttem fel meg én is dohányoztam par évet, hogy a végén már a közelébe sem mentem amikor leszoktam teljesen.
Bár te még sztem fiatalabb lehetsz de van egy ötletem!
Könyörögve kérd meg egyszerre mind a kettőt, hogy szokjanak le! De úgy könyörögj oylan drámaian hogy elbőgjék magukat rajta!!
(gyakorolj rá, akár egy rövid beszédet is írhatsz amit begyakorolsz erre )
Igértesd meg velük, és mond nekik azt ha igazán szeretnek téged akkor abbahagyják a dohányzást!
És utánna akárhányszor megérzed a cigiszagot kérdezz rá, hogy :
Már nem szeretsz anyu vagy apu?
Ha igen akkor miért gyujtottál rá megint?
Mellesleg nem nehéz leszokni a cigiről, csak kell hozzá egy határozott terv amit lépésről lépésre betartanak, és fokozatosan csökkentik a rágyujtásokat kb fél éven át a heti 1 szálig.
És amikor úgy határoznak hogy elérkeztek az utolsó szálhoz akkor
utánna 1 évig ki kell bírni rágyujtás nélkül!
Ha ez sikerül, akkor már tiszta maradsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!