Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak hogy a szüleim...

Mit csináljak hogy a szüleim abba haggyák?

Figyelt kérdés
Nem tudok velük mit csinálni és szerintem nekem kéne valamit csinálni mert ők nem képesek rá mindíg mondják hgy leszoknak de....
2010. márc. 12. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

De mit hagyjanak abba???

Mondjuk sejtem...dohányzás???

2010. márc. 12. 19:21
 2/7 A kérdező kommentje:
igen
2010. márc. 12. 19:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos rossz hírem van számodra. Ha a szüleid nem szánják rá magukat erős elhatározással, hogy leszoknak, akkor te semmit nem tehetsz.

Max. otthon te legyél a felvilágosítás képviselője, jó sokszor figyelmezteted őket a káros következményekre, a lehetséges betegségekre, akár mutathatsz is nekik dohányos tüdőt (nem akármilyen látvány, engem elborzasztott).

A dohányzásról -meg minden más szenvedélyről- állati nehéz leszokni. Elengedhetetlen hozzá az akaraterő, amit te nem tudsz kívülről adagolni nekik. Legfeljebb buzdíthatod őket.

2010. márc. 12. 19:37
 4/7 A kérdező kommentje:
ők is abba akarják hagyni de nehezen bírják azt csináltam hogy keresetem egy olyan képet amin rajta van az nem cigiző és a cigiző ember tüdője és azt kitettem a számitógépen háttérnek ettől majd talán észbe kapnak nekem legalább is hányingerm lett amikor ezt megláttam.
2010. márc. 13. 13:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem sikerült, mondjuk engem nem is szeretett az apám soha, ráadásul sztem direkt csinálta hogy infarktus után egy héttel már napi 1 dobozzal szívott újra.

Meg is halt kb a 10-ik napon..

Arra figyelj hogy te ne szokjál rá!

Legyenek a szüleid a rossz példák!

Én leszoktam róla még az öregem éltében, kb egy évvel a halála előtt és ez sem ösztönözte őt.

Mondjuk én már olyan szinten utáltam a cigifüstöt akkor mivel ezen nőttem fel meg én is dohányoztam par évet, hogy a végén már a közelébe sem mentem amikor leszoktam teljesen.

2010. márc. 13. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:
10%

Bár te még sztem fiatalabb lehetsz de van egy ötletem!

Könyörögve kérd meg egyszerre mind a kettőt, hogy szokjanak le! De úgy könyörögj oylan drámaian hogy elbőgjék magukat rajta!!

(gyakorolj rá, akár egy rövid beszédet is írhatsz amit begyakorolsz erre )

Igértesd meg velük, és mond nekik azt ha igazán szeretnek téged akkor abbahagyják a dohányzást!

És utánna akárhányszor megérzed a cigiszagot kérdezz rá, hogy :

Már nem szeretsz anyu vagy apu?

Ha igen akkor miért gyujtottál rá megint?

2010. márc. 13. 19:22
 7/7 anonim ***** válasza:
10%

Mellesleg nem nehéz leszokni a cigiről, csak kell hozzá egy határozott terv amit lépésről lépésre betartanak, és fokozatosan csökkentik a rágyujtásokat kb fél éven át a heti 1 szálig.

És amikor úgy határoznak hogy elérkeztek az utolsó szálhoz akkor

utánna 1 évig ki kell bírni rágyujtás nélkül!

Ha ez sikerül, akkor már tiszta maradsz!

2010. márc. 13. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!