Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mennyire káros napi 3-4 szál...

Mennyire káros napi 3-4 szál cigi 15 évesen?

Figyelt kérdés
Kérlek normális válaszokat adjatok. Fontos megjegyezni, hogy kb. 3 hétig nem gyújtottam rá, sokszor vannak több hetes szünetek.
2015. júl. 22. 21:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A cigi mindig káros.
2015. júl. 22. 21:15
 2/10 anonim válasza:
100%
Nagyon káros!minden korosztályra! Érelmeszesedés,tüdő,szív betegségek egészen a végtagok amputálásáig. De miért akarod szándékosan beszívní a füstőt? Ha valami nagyvárosban élsz elég a levegőbe lévő szeny,nem kell még rápakolni cigi füstel is.
2015. júl. 22. 21:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Fiatalkorban eléggé.
2015. júl. 22. 21:27
 4/10 anonim ***** válasza:
3-4 szál cigi nem olyan káros, bár jót se tesz a fejlődő szervezetnek. A probléma az, hogy 10ből 10 ember aki 3-4 szállal kezdte, már két dobozzal szív. Nem láttam ellenpéldát.
2015. júl. 22. 21:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem szoktam rá. Tudom, mindenki ezt mondja, de mondom simán birom hetekig, hónapokig
2015. júl. 22. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha nem szoktál rá, akkor minek szívod? Menőségből?
2015. júl. 22. 21:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Osztálytársam 13 évesen kezdte napi 1 szállal, most 15 éves napi 1,5 dobozzal szív, otthon tudnak róla, megveszik neki, nem zavar otthon senkit. Ő is azért kezdte, mert minden haverja cigizett és mert olyan "menő".

Most meg már letenni sem bírja.

Mindenképpen káros, nem annyira mint napi 1 doboz, de ha most nem térsz észhez és nem dobod el akkor több lesz belőle, sajnos...

2015. júl. 22. 23:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Soha nem válaszolok ilyen kérdésekre, mert unalmas, de most leírom.

3-4 szál semmi. Szívhatsz napi 3-4 szálat 60 éven át, semmi bajod nem lesz tôle. A probléma az, hogy mindenki ennyivel kezdi, és egy idô után a napi 1-2 doboz lesz a megszokott, sôt ismerek olyat, aki 4 dobozzal szív, de az már láncdohányzás. De vegyük az átlagdohányosokat, meg az erôs dohányosokat (napi 1-2 doboz). Ezt, ha évtizedeken át szívod, könnyen súlyos betegségeket okozhat. A kérdés: milyen a genetikád. Ott van pl nagypapám, napi 50 szál cigit szív, 14 évesen kezdte, most tölti a 85-öt. Van olyan, aki meg 40 évesen rákos lesz tôle. De ne is a rákot vegyük. Sokkal nagyobb eséllyel halsz meg szívrohamban, vagy stroke-ban, ha dohányzol, mondjuk 60-70 éves korodban, aki meg nem dohányzik, az nagyob eséllyel él 80 évig. Aztán vannak olyanok (erre is ismerek példát) aki napi több doboz, tüdôgyilkos, olcsó, szar szivarkát szív, és 70 évesen a tüdôszûrô orvos, el sem hitte, hogy dohányzik, olyan egészséges volt a tüdeje.

A lényeg: ennyi cigizéstôl nem lesz bajod, de nôni fog a mennyiség, ebben biztos lehetsz. Abba meg ugyan nem biztos halsz bele, de nagyobb esélyed lesz pár betegségre.

Egy dohányos

2015. júl. 22. 23:46
 9/10 Scav ***** válasza:
Soha többet ne gyújts rá. Jobban jársz.
2015. júl. 23. 09:19
 10/10 szamo77db ***** válasza:
Nagyon káros. De most még meg tudod fogni, abba tudod hagyni. Teljesen. Nézd, én életemben kb. 3 szálat szívtam a barátok unszolására, meg érdekelt, milyen is ez, amit annyian szeretnek. De nem tüdőztem le, csak a füstöt vettem a számba. Undorító volt, elkezdett folyni a nyálam, köpködni szégyelltem, lenyelni undorodtam. Végül lenyeltem a füstös nyálat, de ez a kis próba egy életre eltávolított a cigitől. Ezt kellene elérni neked is! Soha, egyetlen szálat sem! Hidd el, jól jársz, ha így teszel.
2015. aug. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!