16 évesek kaphatok inkfartust a cigitől?
Figyelt kérdés
Sziasztok 16éves lány vagyok másfél éve dohányzom.Elég korán kezdtem.Nem volt eddig bajom a cigivel napi 5-6 szálat szívtam.Egészen múlt hét hétfőig.Lementem szokás szerint elszívni egy cigit de egyszer csak elkezdtem szédülni nyomást éreztem a melkasomba mintha valaki rá ált volna.Levegőt alig tudtam venni .Próbáltam sóhajtozni.Egy idő után abba maradt a szédülésés a légszomj de a melkasi nyomár maradt és párosult a bal kezem zsibbadásával.Illetve a nyakam bal felén.Nagyon megijedtem sokáig éreztem ezt már gondolkodtam rajta,hogy kihívom a mentőket.De abba maradt hálistennek és azután 1 hétig rá se néztem a cigire.Viszont elmentem dolgozni és a munkahelyen eléggé feszült volt a helyzet ezért muszáj voltam szokás szerint a feszültséget cigiben vezetni le..megint szédültem.Másnak szintén cigiztem és utána nap is ma reggel is de mindig csak 1 nap 1-2 szálat.Mióta megint cigizek vissza jött a bal oldali szurkálás és a szivem környékén is munka közbe neki ált szurkálni viszont mikor leültem pihenni olyan 3-4 perc múlva jobban is lettem.Valószínű,hogy tényleg aszivemmel van baj de nem értem ennyi időseb hogy??mégis hogy lehet az,hogy az ismerőseim az 55 éves munkatársam 42 éve cigizik de még csak köhögni se köhög.Olyan jó nekik.Semmi bajuk én meg már ugy vagyok vele hogy 1 száltól is majdnem meghalok...2015. júl. 4. 17:14
11/15 anonim válasza:
A dohányzás plusz rizikó de ilyet akkor sem kellene érezned, menj kardiológiára. Ott csinálnak szív UH-t.
12/15 anonim válasza:
A koraszülötteknél nagyon gyakori a szívbetegség/rendellenesség. Mivel veszélyeztetett vagy, cigizned sem szabadna, de ez csak a mellékgond lehet.
13/15 anonim válasza:
Menj el orvoshoz és ne gyújts rá.
14/15 anonim válasza:
Szerintem ne menj nagyon vissza a múltadben, hanem a mostani problémáidat oldd meg cigi nélkül. Kár lenne a cigitől meghalni ilyen fiatalon.
15/15 anonim válasza:
"de szüleim úgy se visznek el orvoshoz"
akkor menj egyedül! ez nem mesemóka, a TE életed a tét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!