Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért nem szabad dohányzás...

Miért nem szabad dohányzás közben rágózni?

Figyelt kérdés

2015. máj. 21. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad? Nem tudtam.
2015. máj. 21. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ki tiltja meg?
2015. máj. 21. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Inkább fordítva,nem? Rágózás közben nem kéne dohányozni. Merthogy dohányozni sosem kéne...
2015. máj. 21. 21:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem max az lehet, hogy szívod és azt meg lenyeled nem finom :/ sosem cigiztem mèg ugy szóval. Utolsónak igaza van télleg nem kéne cigizni de ezt persze nem mondhatom ha én is ilyen hülye vagyok :/
2015. máj. 21. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Józan paraszti ésszel azért, mert rágózás közben beindul a nyáltermelés a cigi füstjében lévő káros anyagokból így még több jut a gyomrodba, mivel a nyáladdal keveredve azt is lenyeled. Ilyen még közvetlenül ébredés után, lefekvés előtt, kajálás után dohányozni. Ezek is jóval károsabbak a szervezetedre nézve.
2015. máj. 22. 11:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2. valaszolon jot mosolyogtam:)

Egyebkent igen, sok nyal miatt tobb karos dolog megy be gyomrodba

2015. máj. 24. 00:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Már volt amikor mondtam egy ismerősnek, miért dohányzol, a cigaretta lassan ölő méreg. Mire ő, tudom de nekem nem sürgős.
2015. máj. 28. 02:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Én úgy hallottam, mivel ezt az íratlan szabályt én is betartottam, míg rendszeres dohányzó voltam. Valóban a cigi füstje, mikor a rágót éri, átadja a rákkeltő méreganyagait, ezzel okozva (már az itteni mende-mondák szerint) szájrákot okozhat. Amúgyis cigi után elég bizar és rossz íze lesz szegény rágónak. :)
2015. júl. 20. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

Ez pontosabban így hangozna helyesen:

'Miért nem szabad rágózás közben dohányozni?'

Mert a dohányzás igen kártékony, így egyáltalán nem lenne szabad dohányozni. Igaz a dohányosok úgy állnak hozzá,

ha valaki erre felhívja a figyelmüket, hogy

a cigiben lévő nikotin is lassan ölő méreg.

Erre ezt mondja, "nem baj, nekem nem sürgős!"

Egyébként az utolsó jól mondja a rákkeltő rágó készítésének a receptjét. Na de ha más valaki úgyis ilyennel akarja mérgezni magát, akkor már nem mindegy?!

Volt dohányos ismerősöm (még van is szerencsére a kemonak), aki életében mindig dohányzott. nemrég viszont gondjai akadtak a levegővétellel. Kiderült, hogy a tüdejében van egy cseresznye méretű rosszindulatu daganat. Persze azonnal letette a cigarettát és milyen érdekes, most semmi más nem kellett hozzá, csak a komolybetegség kopogtatott nála, ami minden dohányzó ember főlött lóg, mint Damoklész kardja.

Szerencséjére egyelőre jól reagál a kemóra. Úgy néz ki rendbe tudják hozni, ha nem próbál visszaszokni.

Sokan csak a legutolsó pillanatban jönek rá, hogy ez nem csak mellébeszélés, hanem nagyon komolyan kell venni, vagy esélye van egy életveszélyes betegségnek.

Akinek megér ilyen kockázatot, az csak tegye,ert mindenki önmaga rendelkezik az élete és az egészsége fölött.

Rágóval meg ott forgatjuk a száj nyálkahártyáján és miközben oldódik belőle a karcinogén anyag, az folyamatosan "kezeli", ingerli tovább kelti a száj-torok gégedaganat esélyét, mert lasan és folyamatosan adagolja a veszélyes kátrányt, ami lassan de elég biztosan ki tudja így még inkább fejteni a hatását.

2015. júl. 21. 09:08
 10/10 anonim válasza:

Mivel a füst a szádon is áthalad a rágó "összeszedi" ebből a füstből a káros anyagokat, főként a nikotint.

Esélyes hogy miután a cigit elszívtad a rágó továbbra is a szádban marad és sokkal hamarabb okoz szájrákot így mintha nem rágóznál közben.

2021. márc. 24. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!