Miért nem értik meg elsősorban a fiatalok, hogy a
dohányzás évekkel rövidítheti az életüket?
Mert a valahová tartozás igénye erősebb bennük, mint a józan ész.
2010. febr. 22. 19:33
2/14 A kérdező kommentje:
Szomorú, ha így akar tartozni valahová....
Nem mindnehol van az, hogy a cigi a hovatartozás meghatározója. Mindenhol más. Általában a tudatlan, lázadozó fiataloknál jellemző. Van ahol a wowozás a mértékadó.
2010. febr. 22. 19:42
Van ennél szomorúbb is. Trágár beszéd, piercing, szex, drog, pia, erőszak... Mind-mind a valahová tartozás eszközei. Tedd ezt, hasonlíts hozzánk, utánozz minket, és akkor közénk tartozol.
2010. febr. 22. 19:42
5/14 anonim válasza:
dohányzás mellékhatásitól évente magyarországon 35.000 ember hal meg! médiába egyszer sem mondják, nem kampányolnak ellen, leszoktatásra nem fordítanak pénzt, csak az árát emelik(arra hivatkozva hogy visszaszorítsák a vásárlást:)) meghalt 50! ember h1n1 ben. sajtó tömve volt vele hónapokig, rémhírek, oltás világvége stbstb.
a tanulságot, és a miértekre a választ mindenki maga szűrje le.
2010. febr. 22. 19:43
6/14 A kérdező kommentje:
De miért nem valamilyen emberi dolog a valahova tartozás záloga? Miért az ilyen mocskos dolgok? Hiszen az élet olyan szép, annyi sok jó dolog van benne. Ők csak ebben lelik az örömüket? A szex is jó dolog. A felsorolt példák közül szinte csak ő a jó, viszont nem úgy ahogyan ezek a fajta fiatalok űzik. Mert úgy csak káros. Viszont ha okosan csinálnák és nem fűvel-fával, hanem a csak a szerelmükkel vagy legalábbis olyanokkal akikkel valóban vágynak rá, akkor az nagyon egészséges hatással van a lelki életre.
Miért-miért... a mai fiatalok több, mint a fele csonka családban nőtt fel. Nem azt látta, hogy apuka megbecsüli anyukát, anyuka megbecsüli apukát, és jó példával járnak elöl a gyereknek. Ehelyett a veszekedések elől menekülhetett a szobájába, a tévé elé, vagy a haverokhoz. Ott viszont sak akkor lelt elfogadásra, ha felveszi azokat a magatartásformákat, amiket ők...
érdekes módon ahol a szülők együtt maradnak, és megfelelő férfi-női mintát adnak a gyereknek, valamint kellő mennyiségű szeretetet és elfogadást, onnan a gyerek nem menekül dohányzásba, piába, drogba, korai szexbe stb.
2010. febr. 22. 20:12
Én 4 évig cigiztem és sajnos csak egy hónapja jött meg az eszem!Undorodok a füsttől,a cigitől...Nem is tudom,hogy hogyan dohányozhattam!A melleim sem nőttek nagyra,én is alacsony maradtam..:(
Soha többet hozzá nem nyulok!
2010. febr. 22. 21:14
2010. febr. 22. 21:36
10/14 A kérdező kommentje:
Az hogy dohányoznak a fiatalok? hogy az miért zavar? Nos személy szerint engem nem érint, nem nekem ártanak vele, hanem maguknak, csak mikor valami buliba megyek és a szórakozóhelyen levegőt sem lehet venni a cigifüsttől az nagyon zavaró. Az ilyen helyeken egyáltalán nincsenek tekintettel a nem dohányzókra, és az ember úgy megy haza hogy olyan szaga van a ruhájának, meg a hajának, hogy ne tovább. Én személy szerint nem engedném meg a dohányzást ilyen bulikon, mert nagyon zavarja a nem dohányzókat, csak a szórakozóhely előtt kint engedném meg a cigizést. Amúgy ezt leszámítva engem tényleg nem érint, mindenki magának árt vele, csak azért tettem fel a kérdést, tud-e erre a "cigilázra" valaki értelmes magyarázatot adni, azonkívül, hogy rajolunk vele. Mert azt kötve hiszem hogy jólesik, bár minden rossz szokás jólesik, ezért szoknak le róla nehezen. :(
Kapcsolódó kérdések: