Mi változik, ha egy erős dohányos átszokik az e-cigire?
Párom erős dohányos volt kb 20 évig, most már csak 4-9 szálat szív el naponta és kértem, hogy próbáljon leszokni, mert nagyon csúnyán köhög, meg amúgy is az egészsége érdekében. Én is dohányoztam 8 évig, 6 éve szoktam le és azóta nem bírom elviselni a füstöt se és a környezetemből is kiiktattam a dohányzó embereket, DE Páromat meg nagyon szeretem, úgyhogy megoldások után kutatok.
Van pár régebbi ismerősöm, aki ajánlotta a jó minőségű e-cigit és Párom miattam hajlandó áttérni.
Viszont azt veszem észre, hogy egyáltalán nem akar teljesen leszokni... Úgy látom, hogy a kedvemért átszokik a kevésbé káros füstölésre és "úgymarad". Mert hogy az nem olyan káros...
Mi a véleményetek?
Szerintem nem lehet "átszokni" e-cigire, teljesen más kettő.
A dohányzásban nincs semmi káros, főleg ha jó minőségü dohányt szív, a köhögés más miatt van, és nem fog ettől megoldódni.
Utolsó:te 1 h*lye vagy :D
sőt mi több a dohányzás egészséges is.
Esetleg volt alkalmad gyakorlatban megélni?
A családomban ketten haltak meg dohányzásból eredő tüdőrákban, hárman pedig asztmásak lettünk tőle. Apám tíz éve nem szívja, de tüdőtágulásból eredő köhögése van, ami a dohányzástól van.
A múlt hónapban alig bírtam sírás nélkül, mikor a doki végigmutogatta a tüdőröntgenem.
Nem kell állandóan a csúnya, rossz médiát ba.sztatni. Vannak dolgok, amik azért igazak. Ja, és ezt nem is a médiából, inkább az orvosodtól tudod meg. Szóval félre a hülyeséggel. Attól még, hogy tagadjuk a súlyos igazságot, nem lesz valótlan, és nem lesz az élet se jobb. Ehhez csak józan ész kell, ami nem a konteót látja mindenben.
És igenis rá lehet szokni az e-cigire, és javasolt is, az igazinak sok káros hatását ki lehet így küszöbölni.
Szintén tapasztalat, dehát mit ér a tapasztalat egy elméletben okos ember teóriájával szemben.
#2-es...hát van bajod :D
a többieknek köszönöm a hozzászólást.
apám 30 évig dohányzott, majd letette 2 évre, miután beközölték vele, hogy meg fog halni, ha nem szokik le azonnal. de csak 2 évig bírta és rá 1-2 évre, mikor 17 éves lettem meg is halt (tüdő- és mellhártya rákban).
6
Jóval, higgy amit akarsz, én nem "hiszem" én tudom az igazságot, csak annyira agy mosott vagy hogy ezt sosem fogod elhinni.
7
Kíváncsi leszek a tapasztalatodra miútán "átszokott" az e-cigire, segítek: nem fog megoldani semmit.
Én agymosott? De érdekes, akkor biztos a tüdőm is az, meg anyám tüdeje, meg másoké.
hagyjuk, nyilván nem tudjuk meggyőzni egymást.
Csak a hülyeséget ne terjeszd, mert az, hogy egy veszéllyel kapcsolatban elaltatod a félelmet, aggodalmat, a veszély nem szűnik meg.
Magam is e-cigis vagyok az asztmám óta. Nikotinfüggés, tudod. Kíváncsi vagy a tapasztalatomra? Azóta futni járok. És bírom. Merthogy az e-cigiben vízgőz van kátrány helyett.
Szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!