Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ti vennetek vizipipat 14 éves...

Ti vennetek vizipipat 14 éves fiatoknak?

Figyelt kérdés

Husvétre szeretne kérni egyet de en nem nagyon szeretnek neki venni.

Ő azt monda hogy csak ilyen pasztaval meg shiazo kovel hasznalna heti 1x de en azert ne. Tartom jo otletnek mert felek hogy valami drogot tesz/tesznek bele mikor mondjuk nem a sajatjak hasznalja.

Ti vennetek neki?

Kerlek gyorsan valaszoljatok

2015. márc. 29. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:
62%

Nem vennék.

Húsvétra amúgy mióta szokás ajándékozni? Már ez is olyan, mint a karácsony? Felénk csak a locsolkodás a szokás ilyenkor.

Mellesleg megjegyzem, ha csak a drog miatt aggódsz, azt vízipipa nélkül is tud szerezni magának, ha nagyon akar.

2015. márc. 29. 23:13
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem vennék neki. Amúgy hiába félsz...a mai világba ha füvet akar vagy herbált...akárhol megkapja a tudtod nélkül.
2015. márc. 29. 23:13
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Nem minden vízipipás drogozik. A vízipipát a keleti kultúrákban használják, ízesített dohányt tesznek bele.

Persze tehetne bele drogot is, de ha drogozni akar, ahhoz nem feltétlen kell a szüleitől vízipipát kérnie (a füves cigi sima sodort cigi).

Én azért nem vennék, mert még csak 14 éves és egy 14 évesnek korai DOHÁNYOZNIA. A dohányt meg majd veheted neki te a dohányboltban (mert oda elvileg nem mehet be).

(Ui: nem vagyok drogos! A volt barátommal vízipipáztam.)

2015. márc. 29. 23:14
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
Létezik nikotinmentes cucc hozzá.
2015. márc. 29. 23:19
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Azért felesleges félned, mert emiatt kapcsolatba kerülne bármiféle droggal.

A pasztában nincs nikotin, semmi köze a dohányhoz, így olyan függőséget nem okoz. Viszont nem egészséges. De szerintem nem ezen fog múlni, hogy a késöbbiekben rá fog-e szokni a dohányzásra.

Nagy baja nem lehet tőle, a füstje pedig nagyon illatos, nem zavaró.

2015. márc. 29. 23:24
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
nem vennék, mert csak hozzászoktatja a dohányzás rituáléjához.
2015. márc. 30. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
Én megvenném neki. Ugyanennyi voltam amikor anyukám vett nekem. Előtte párszor cigiztem, azon nagyon kiakadt úgyhogy megvette a vp-met, hogy azt nyugottan szívhatom, a kavicsosban nikotin sincs. Azóta nem cigiztem egyszer sem és a pipát se szívom sokat. Szerintem nem lesz belőle baj. 18/l
2015. márc. 30. 14:14
 8/10 anonim ***** válasza:
70%
Vedd meg neki. Nem ezen fog múlni, hogy drogozik-e, ha meg nem veszed meg, csak még jobban fog lázadni aztán rászokik a cigire, vagy megoldja máshogy. Magával a Vp-val nincs semmi gond, alkalmanként simán belefér. Ettől nem kell féltened. Függőséget a vizipipa NEM okoz!(Lepontozhattok, de akkor linkeljetek már egy tudományosan alátámasztott cikket az ellenkezőjéről.) Szóval nyugodtan vedd meg, így tudod a legjobban ellenőrizve tartani a dohányzás terén. Ha nem veszed meg neki csak az ellenkezőjét éred el, mint amit akarsz.
2015. márc. 30. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
86%

Én megvenném neki mégpedig azért mert

- ha vízipipázni akar úgy is fog, így legalább nem kell titkolóznia előtted

- ha nem kell titkolóznia az mélyíti a kapcsolatotokat és így valószínűleg könnyeben beszél majd neked az élete dolgairól, ami az egészséges szülő-gyerek kapcsolat, hovatovább az egészséges lelkű gyerek kifejlődésének alapja

- drogot ezerféleképpen és ezerszer olcsóbban lehet fogyasztani mint vízipipából, (egy normális vizpipa minimum 5000 forint, míg egy havi füvezéshez elegendő "kellék" megvan kb. 400 forintból), tehát nem hiszem, hogy ez lenne a célja vele.

- nagy esély van rá, hogy egy idő után rá fog unni. 16 évesen mi is baromi vagány dolognak tartottuk a vízipipát, toltuk is rendesen, most már évek nem használom. Múló tinihóbort, ami nem olyan veszélyes mintha mondjuk cigizne, vagy inna.

Nézzetek együtt utána melyik a legkevésbé káros alternatíva, és pontosan állapodjatok meg, hogy milyen keretek között használ(hat)ja, és akkor nem lesz baj.

2015. márc. 30. 15:41
 10/10 anonim válasza:
vedd meg neki de csak koveket szivassa vele az nem karos meg legalabbb menonek erzi majd magat a haverjai elott de ha eltiltod tole akkor sunyiba ugy is szerez egyet de elsonek ugyse fogja tudni normalisan megtolteni hogy fustoljon rendesen aztan akkor lehet meg ido elott megunja
2015. ápr. 7. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!