Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Bölcsességfog műtét után...

Bölcsességfog műtét után dohányzás?

Figyelt kérdés
2 napja kiműtötté a bölcsességfogam és jelenleg bent vannak a varratok, doki nem mondott semmi a dohányzásra, csak az evés ivás és hasonlókat mondta hogy vigyázzak. dohányzással ilyenkor mi van? szabad vagy árt?

2015. márc. 26. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem ajánlott 1-2 napig.
2015. márc. 26. 15:48
 2/7 A kérdező kommentje:
A tejtermékekre is ez vonatkozik vagy azt egyáltalán ne egyek amíg ki nem szedik a varratokat?
2015. márc. 26. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Tejtermék 4-5 napig tilos!
2015. márc. 26. 16:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tejet azért nem szabad, mert a fehérje kitűnő táptalajt a baktériumok számára, amelyek elszaporodva a seb gyulladását okozhatják.
2015. márc. 26. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
És a dohányzásra is ez vonatkozik. A füstben lévő mocsok se használ a sebnek.
2015. márc. 28. 19:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Varatszedés után se kéne rágyújtanom 1-2 nap?
2015. ápr. 1. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Dohányozni természetesen soha nem javasolt, de szájseb esetén azért nem, mert lassítja a gyógyulást. A szabály elvileg úgy szól, hogy amíg esetleg vérzik a seb, addig tilos a dohányzás, ez pár óra szokott lenni. Én utána már rágyújtottam, de pár napig kevesebbet szívtam. Mondjuk sok kedvem nem is nagyon volt bagózni, olyan fájdalmaim voltak.
2015. ápr. 4. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!