Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szájsebészeti műtét utáni...

Szájsebészeti műtét utáni dohányzás?

Figyelt kérdés
Foggyökércystával műtöttek. Fúrtak, tisztítottak, varrtak. Pépeset ehetek, nem hajolhatok, nem öblíthetek. A dohányzásról viszont elfelejtettem érdeklődni, a neten olvastam, hogy varratszedésig állítólag nem lehet. Mennyire van ez kőbe vésve? Tud valaki tapasztalatot, konkrétumot mondani?

2014. szept. 16. 13:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Varratszedés után kb 4-5 nappal lehet újra legkorábban.
2014. szept. 16. 13:17
 2/15 anonim ***** válasza:

"Mennyire van ez kőbe vésve? "

Pont annyira, amennyire aggódsz az egészséged miatt.

2014. szept. 16. 13:18
 3/15 A kérdező kommentje:

Mi az indok? Fertőzésveszély? Bocsánat, de semmiről sem tájékoztattak, elég nagy fejetlenség van most a szájsebészeti részlegen nálunk...

Ha már rajtam múlik az egészségem, jó volna tudni, mit kockáztatnék... :P

2014. szept. 16. 13:21
 4/15 zabmester ***** válasza:
Nem kéne a varratszedésig... Mondjuk nekem szájsebészeten mondták, hogy a nagyon elvetemültek úgy oldják meg, hogy amíg cigiznek, a sebre gézlapot tesznek, és a másik oldalon próbálják beszívni a füstöt, de azért a dokik azt is hozzátették, hogy ez sem egy bombabiztos megoldás, van, akinek beválik, van, akinek nem.
2014. szept. 16. 13:23
 5/15 anonim ***** válasza:
Felszakadhat a seb a szìvastól annak minden járulèkával.
2014. szept. 16. 13:24
 6/15 A kérdező kommentje:

Hmm... erről azért illett volna tájékoztatni...

Zabmester: 7nap a varratszedés, de állítólag felszívódhatnak a varratok már előbb is. Tegyük fel, hogy elvetemült vagyok: ha ilyen "gyors" a gyógyulás, a 3-4. napon való rágyújtás tényleg ennyire veszélyes? Ne kövezzetek meg, nem támadok én sem, csak hátha...

2014. szept. 16. 13:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha már rajtad múlik az egészséged akár ki is használhatnád ezt a leszoksához.
2014. szept. 16. 13:40
 8/15 zabmester ***** válasza:
Nem tudom, én ezt nem próbáltam ki, úgyhogy tapasztalatot nem tudok mesélni, találgatni meg nem mernék. Szerintem próbáld meg kibírni cigi nélkül, tegyél fel nikotintapaszt, vagy ilyesmit, ha máshogy nem megy, abból baj nem lehet.
2014. szept. 16. 13:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 16. 14:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Várd meg amíg kiszedik a varratokat és begyógyul a seb.
2014. szept. 16. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!