Szájsebészeti műtét utáni dohányzás?
Figyelt kérdés
Foggyökércystával műtöttek. Fúrtak, tisztítottak, varrtak. Pépeset ehetek, nem hajolhatok, nem öblíthetek. A dohányzásról viszont elfelejtettem érdeklődni, a neten olvastam, hogy varratszedésig állítólag nem lehet. Mennyire van ez kőbe vésve? Tud valaki tapasztalatot, konkrétumot mondani?2014. szept. 16. 13:12
11/15 anonim válasza:
Le fognak pontozni, de nem érdekel. Én 20 perc múlva rágyújtottam, utána is dohányoztam továbbra is, és semmi baj nem lett belőle egyáltalán. A másik oldalon szívtam, hogy a sebből ne jöjjön ki a vér.
12/15 A kérdező kommentje:
Tőlem kapsz egy up-ot, amiért le merted írni :) Köszönöm! Még vacillálok, meglátjuk, mennyire erős az akaratom ;)
Utolsótól kérdezem: mi volt a kockázata? A seb felszakadásán kívül...
2014. szept. 17. 07:38
13/15 A kérdező kommentje:
E-cigivel mi a helyzet? ;)
2014. szept. 17. 07:55
14/15 zabmester válasza:
Ha nagyon nem bírod ki, akkor az e-cigi talán kevésbé káros, bár szerintem akkor is ott van annak a kockázata, hogy a folyadék - akár csak minimális mennyiségben - a szádba kerülhet (velem ez sokszor előfordult, amikor e-cigit használtam), ami alapból nem kellemes érzés, de a sebedet kimondottan irritálhatja, ami azon túl, hogy kellemetlen, még jól el is fertőzheti. Ezzel mondjuk az a baj, hogy szerintem az orvostól hiába kérdeznéd, valószínűleg erről fogalma sem lenne, na meg hivatalosan nem is létezik nikotinos folyadék már az e-cigikhez, de azért persze mégis van, hiszen anélkül nem sok értelme lenne.
15/15 A kérdező kommentje:
Kedves Zabmester!
Eszerint te dohányoztál már akkor is- mégsem gyújtottál rá egy hétig? Gondolom, ezzel le is szoktál..
Ismerem a dörgést e téren, de nekem nikotinmentes van. Korábban volt egy kísérletem a leszokásra és nagyon jól haladtam vele, ebből pedig még van itthon, gondoltam, a 4. napon már megengedhető.
2014. szept. 17. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!