Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha leszoktam a cigiről,...

Ha leszoktam a cigiről, mennyi időnek kell eltelnie, hogy már ne hiányozzon?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos élethelyzetekben örökké elő fog jönni a "rágyújtanék" érzése. Egyéntől függ, ki mikor teszi túl magát a legnehezebb időszakon, mikor már nem állandóan erre gondol. Te tudod megítélni, mennyire vagy állhatatos ilyen szitukban. Általában hónapok, de egyre könnyebb, és nagyon kifizetődik az erőfeszítés, úgyhogy semmiképp ne add fel, ne tántorítson ez el a célodtól. Jól, okosan döntesz, ha leszoksz, ennél jobbat nem tehetsz magaddal (esetlg ha el sem kezded, de utólag bölcs az ember :) ).

Szóval kitartás!

2010. febr. 15. 20:16
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!: )

Köszönöm a bíztatást!: D

Attól félek, ha a haverok megkinálnak nem fog menni ellenállni, de igyekszem kerülni a helyzetet.

Találtam más hobbit, a BMX-et, bár ez eddig is megvolt, és egy barátnőt, akit nagyon szeretek. : )

2010. febr. 15. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. haverokat megkérheted, hogy semmiképp ne kínáljanak meg, és igyekezz nem nagyon a közelükben tartózkodni, mikor rágyújtanak.

A hobbi és a barátnő sokat segíthetnek, nagyon jól tetted, hogy bringázásra váltottál :) Én is bringára váltottam a cigi után (csak egy évig szívtam, most már január eleje óta nem szívom). Ha nagyon felhúzom magam valamin, előfordul, hogy rágyújtanék, de úgyse ad senki, venni meg nem veszek :)

Sok szerencsét az új élethez!

:)

24/L

2010. febr. 15. 20:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!: D

BMX eddig is volt, elég keményen toljuk, de most mégjobban kezdett érdekelni, ez lett az életem.: D

Meg persze a barátnő, főleg.: D

2010. febr. 15. 21:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj haversrác.Én erős dohányos vagyok,talán annyi évet végigpöfékeltem,mint amennyit te eddig éltél(így látatlanban),és azt kell hogy mondjam hogy leszokni sosem lehet a cigarettáról,csak legfeljebb szüneteltetni.

DE!A kamaszkori pöfékelés akkor válik rosszá,ha rendszeressé válik.És évekig.

Ilyen fiatalon 15-17 éves kor körül ahol te lehetsz kb,még nem kell leszokni a cigarettáról,mert még rá sem szoktál.Tehát ne hergeld magad hogy mennyire hiányzik,meg h rágyújtanál,mert egyáltalán nem hiányzik.Ez csak olyan felnőtt utánzás.NE DOHÁNYOZZ.A bmx az oké,tekerd a pedált,toljad neki,mozogj,rohanj erősödj.DE a cigarettát MOST kerüld el,mert később a rabja leszel.Sok sikert.

2010. febr. 17. 23:34
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó válaszolónak: apám 6 éve tette le a cigit egyik napról a másikra (biorezonancia segítségével)miután végigdohányzott vagy 25 évet.

Kár ez a fellengzős hangnem, főleg ha igaza sincs...:)Csak önmagát próbálja nyugtatgatni azzal hogy "képtelenség leszokni", és ezzel próbálja racionalizálni, hogy miért nem próbálja meg, és miért nem tart ki...

Én 13 évesen szívtam el az első szálat, 16-17 évesen már igencsak függő voltam, most, 21 évesen jutottam el odáig hogy megpróbálom letenni. 1 hete nem gyújtottam rá, nem mindig egyszerű, de nem adom fel! A biorezonancia tényleg segít a nikotinelvonás tünetein, de a pszichológiai függőséget egyedül kell legyőzni...Illetve nem egészen,Allen Carr könyve sokat segíthet,vagy el lehet menni hipnózisra, pszichoterápiára, ha nagyon nem megy.

Állítólag az első két hét a legdurvább. De már most érzem hogy javuló tendenciáról van szó, tehát az első egy-két nap a pokol, aztán már csak könnyebb lesz.

2010. okt. 6. 16:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Ohhh...egy 21 éves fiúcska igen hatalmas élettapasztalatát olvashattuk :)))) aki 1 hete nem cigizik :)))))))))))))))))))))))

Huszonegyéveeees.

Erre nincs is értelme reagálni.

Mindenesetre amíg felnőtté válsz(tehát még egy jópár év) addig javaslom kicsit olvasgass a receptorokról és a nikotinról kisfiam.

De ha ilyen kis hiszékeny vagy még,akkor fizess sokat ezért a mágneses varázslatért :)))))

Amúgy meg okításképpen még elmondanám hogy MÁS volt az üzenete a kommentemnek,de még tacskó vagy ezek szerint hogy olvass a sorok között.

2010. okt. 7. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!