Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Egyesek miért ezekkel akarnak...

Egyesek miért ezekkel akarnak menőnek tűnni?

Figyelt kérdés

Az osztálytársam is csak 12 éves és ő azzal menő, hogy "jaj tegnap ezzel meg ezzel cigiztem a suli mögött" utána meg "fú basszus anyám előtt majdnem lebuktam"- ez az osztálytársam egy lány. Meg szinte mindenki már ezzel akar menő lenni...a nagyobb fiúk is csak izélnek h "én napi 2 doboz cigit szívok el, minden hétvégén buliba járok, ennyi csajom volt már, minden buliba jól be baszok stb", és nem veszik észre, hogy más fiúk meg otthon vannak, normális dolgokat csinálnak, nem cigizni nem isznak és sokkal hamarabb találnak maguknak barátnőt, ráadásul egészségesek is. Meg miért baj az ha valaki nem a 20 ezer forintos ruhába jár, hanem 2000-3000? Nem tudom miért baj ha valaki kínai ruhába jár és nem valami márkásba...ezt sose fogom megérteni...

Ja, még valami, azok a lányok akik 14 évesen terhesek miért hiszik azt, hogy ez is menő?

Tudom, most lehet, hogy oltogatni fogtok, hogy mit tudok én erről 13 évesen, de bocs, nekem ez a véleményem...és nem is fogom megváltoztatni.

13/L

2010. febr. 12. 12:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nagyon is egyetértek a véleményeddel, igaz nem a te korosztályodhoz tartozom. Úgy látszik a gondolkodásod sokkal érettebb, mint azok a lányok akikkel példálóztál. Vállald csak fel a véleményedet, és meglátod, lesznek akik csatlakoznak hozzád. Biztosan vannak még egy páran, akik nem értenek egyet a hangadókkal, de ő maguk nem vállalják fel a hangadó szerepét. Először biztosan kicikiznek a dohányzók, piálók, aztán majd megszokják, hiszen minden csoda 3 napig tart. Ti pedig csak kövessétek a saját értékrendeteket, sokkal sikeresebbek lesztek az életben, mint ők.
2010. febr. 12. 12:33
 2/15 anonim ***** válasza:
51%
Ahoz képest,hogy 13 éves vagy,nagyon jól gondolkodsz!!!Nagyon jól látod a dolgokat,és neked van igazad,"nekem ez a véleményem...és nem is fogom megváltoztani"ezt soha ne felejtsd el,tarts ki mellette.Büszkék lehetnek a szüleid!Sok sikert!
2010. febr. 12. 12:36
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
Nem,mindegy?Szerintem annyit nem ér az egész dolog,hogy az ujjadat koptasd a billentyűzeten miatta.
2010. febr. 12. 12:42
 4/15 anonim ***** válasza:
59%

Én 28 vagyok, férfi. Csak így tovább! :) Tudod ez 15 éve is így volt, csak nem ennyire... Mindig a lelkileg kiegyensúlyozotlan, és labilis családi körülmények között élő emberek ilyenek, mint amit írtál. Mivel ma több az ilyen család, ezért ma több az ilyen gyerek is.

Akinek otthon minden rendben, akinek van sikerélménye egészséges dolgokból, az nem akar kitűnni ilyesmikkel amit írtál. Ha klottgatyában megyek végig az utcán, nekem akkor is van önbizalmam, mert lelkileg rendben vagyok. Nem állok oda a piros lámpánál gyorsulni hülyegyerekekkel, mert nekem ez nem számít... Ezek amiket leírtál mind-mind hiánypótlások! Szeretethiányból, és abból fakadnak, hogy nem figyel rájuk senki! Főleg a szülők otthon... Ezért valahogy ki akarják vívni az elismerést a többiek között, otthon pedig vagy tűrnek, vagy lázadnak.

Az a gond, hogy amiket írtál apróságok, de ezekből lesznek a nagyobb gondok... Aki bagózik 13 évesen, annak a 90%-a élete végéig fog. Aki lefekszik mindenkivel 14-15 évesen, az hamar kiég, 25 évesen már úgy érzi majd magát, mint egy 50 éves...

Éld csak a magad kis világát, minél inkább nem tartasz velük, annál inkább utálni fognak és kiröhögnek, de csak azért, mert lelkük mélyén ők is arra a kiegyensúlyozottságra vágynak, ami benned megvan! Hogy megteheted, hogy téged nem érdekel mit gondolnak mások!

Ügyi vagy, csak így tovább! :)

2010. febr. 12. 12:42
 5/15 anonim ***** válasza:
Te egy okos lány vagy, hála az égnek, hogy vannak még ilyenek. Ezzel a felfogásoddal később te fogsz jól járni, minden elismerésem a szüleidé, hogy sikerült így nevelniük. Mi felnőttek sajnos szintén nem értjük a cigiző, drogozó, szülők munkával megkeresett pénzét elherdáló fiatalokat. Szerencsére az én gyerekeim is normálisak, sokat emlegetem a közmondást nekik: "aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók". Hogy nehogy úgy járjanak, ha a hülyék többségben vannak, ők is hülyévé váljanak.
2010. febr. 12. 12:53
 6/15 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez a cigizés dolog régen is így volt. Mindig az volt a "menő", amit elvileg nekik még nem szabadna. Így azt hiszik felnőttek.

Amúgy meg nem kell mindent elhinni. Én pl. megeszem a kalapom, ha egy 12-13 éves tényleg két doboz cigit elszív. Én 8 éve dohányzom, nem mondanám, hogy nagyon keveset, de ha én egy nap alatt egy doboz cigit elszívok, akkor már rászólok magamra, hogy na ez már sok lesz. Meg ez az "ennyi meg annyi csajom volt"... a fiúk már csak szeretnek a fiktív hódításaikkal hencegni, amíg valódi nincs. Ezeket sem kell ám elhinni egytől egyig. Felnőtt korban is olyanokat tudnak kamuzni, hogy leszakad a plafon...

2010. febr. 12. 12:57
 7/15 anonim ***** válasza:
2010. febr. 12. 14:47
 8/15 A kérdező kommentje:
:) örülök, hogy egyetértetek velem
2010. febr. 12. 18:10
 9/15 anonim ***** válasza:
45%
Semmi gond a véleményeddel, maximum annyi, hogy jogos. És ez elég nagy baj. És hidd el, nem is fog változni.
2010. febr. 12. 22:42
 10/15 anonim ***** válasza:

Én is örülök neked, hogy ilyen jól látod a dolgokat. Én 16/f vagyok, de nekem is már évek óta ez a véleményem, mint neked.

Én is rájöttem, hogy én karakter leszek, nem megyek az árral, nem csinálom azt, amit sokan mások szórakozásnak hívnak... stb.

Előttem már nagyon jó tanácsokat adtak. Fogadd meg azokat, és hajrá!

2010. febr. 15. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!