Vízipipa kerámia fajták. Szerintem phunnel, mert abba nem kell annyi dohány, mint egy vortex kerámiába. Ajánlom a Sahlar phunneleket, amik Magyarországon készülnek. Dohányhoz Sahlar Mini, ásványhoz Sahlar Medium.
2015. febr. 18. 09:58
3/8 anonim válasza:
hú vortexnek tényleg az a gondja, hogy a dohánymennyiség legalább kétszerese kell. egy haverom tolta azzal és hát nagyon hosszú haveri esti chill kell hozzá, hogy értelme legyen. ha van valakinek 3 órája erre, akkor végülis jó. phunnel szerintem is.
2015. febr. 18. 16:17
4/8 A kérdező kommentje:
És ha beleraksz 2x annyi dohányt akkor több füstje is lesz meg tovább tart ugye?
2015. febr. 19. 01:12
5/8 anonim válasza:
A füst mennyisége függ a választott vízipipától is. A nagyobb pipákkal több füstöt tudsz elérni, de egy kisebb minőségi pipával (bármelyik Mya) is lehet szépen füstölni.
Ha túltömöd a kerámiát az viszont nem jó, mert hozzáér a fóliához és meg fog égni a dohány. Phunnelhez ajánlom a páncélfóliát és egy phunnel modot (bár az új fajta Sahlar phunnelben alapból van ilyen beépítve [2015-ös model] és a régebbi kiadásokhoz is adnak külön modot). De szerintem mindegyikhez ajánlott a páncélfólia, ami 500 forint körül van, mert a sima fólia az arra jó, hogy a szendvicset csomagolják bele. Bár ez szubjektív, persze lehet jó a sima alufólia is.
Széntartó konzol nem jó ? És akkor nem fog rátapadni az alufólia.
2015. febr. 19. 20:57
7/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, de lehet nem is illeszkedik a phunnel méretéhez, mivel a a széntartó konzolokat az alap kerámiákhoz használják. Én nem is próbálkoznék vele, inkább alufóliával kell ügyeskedni. Most leírni ezt nehéz, de alufóliából is lehet modot csinálni, hogy aztán ne érjen hozzá. Ki kell logikázni.
2015. febr. 19. 21:02
8/8 without válasza:
a több dohány nem feltétlenül eredményez nagy füstöt ugyanis a teteje el fog égni és alján a még nedves dohány nem jut elég hőhöz (túltöméses technika itt az a lényeg h megégjen a dohány) a sahlar modder phunnel kerámiákra már illeszkednek az ilyen kombinált feltétek hőtartó,alufólia, szénkonzol egyben pl pl kaloud lotus de az el nefes fes terméke is passzol rá viszont ezek csak erre a konkrét kerámiára illeszkednek az összes többi phunnelhez nem csak a sahlar modderhez, a phunnel szerintem kis tapasztalatot igényel mert ha nem tömöd meg elég rendesen akkor hamar elég a dohány ha túl tömöd akkor az csak pazarlás, nekem sahlar phunnel mini és mediumom egyaránt van mini-t egyedüli pipázáshoz dohánnyal mediumot ha többen vagyunk vagy ha egyedül vagyok ásvánnyal, a mini 40mm-es öngyullados szénből egy nedvesebb dohánnyal el bír akár 4felet is egy mizoval vagy nakhlával 3db felet ajánlok mediumhoz már természetes szenet és abból 3db kockát, háztartási alufoliával is lehet használni mind a mini-t és mediumot is csak nem szabad vele spórolni és jól meg kell feszíteni és 4 réteget ajánlok, én a phunnel mellett tenném le a voksom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!