Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Valaki el tudja mondani a...

Valaki el tudja mondani a pipázás lényegét?

Figyelt kérdés

Ami érdekel mert nem tudom:

Hogy kell megtölteni a pipát? (Kemény puha)

Gyújtása? (Hosszan? Gyufa gáz benzin?)

Szívni? (Baj ha letüdőzök 1-2 slukkot?)

Pipa tisztítás? Baj ha ki is mosom néha a fa részt és drótkefével a szennyeződést eltávolítom a kürtőből?)

2015. febr. 9. 14:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Minimális angoltudást igényel, de nagyon érthetően, mindenre kitérően elmagyarázza, hogyan tömd a pipát.

https://www.youtube.com/watch?v=vCD5NPS2Zj4

Sajnos arra nem emlékszem, hogy kitér-e a pipatisztításra, ha nem, biztos találsz nála ilyen videót is. DE MOSNI ESZEDBE NE JUSSON!

2015. febr. 9. 18:18
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Az alját lazábbra, - van aki csak belemerít a kazánnal a dohányos dobozba - a tetejét kell majd megtömködni, szép egyenletesre.Ne lógjon ki a kazán peremérből.Fontos a dohány állaga: ne legyen túl nedves, kicsit ki kell szárítani tömés előtt, de nem nagyon szárazra.

2. Fölé tartod a lángot, és szipákolsz. Lehetőleg a teljes tetejét érje a láng.

3. Na ez a része a művészet.Nem szabad erősen szívni, mert megég a dohányod, rossz ízű lesz a füst, beég a tömet közepe.Finoman, egyenletesen kell szívni, és ügyelni, hogy ne aludjon ki. Az a jó, ha a teljes felület egyenletesen hamusodik.Egy jó tömet elszívása eltarthat 30 percig is, aki ügyes, annak tovább. Jut eszembe: kerülni kell a kis kazánú pipákat, legjobb a gyökér pipa, nem érdemes alább adni.meg kell nézni, hogy ne legyen félrefúrva a szár, a furat a kazán alján, a szár közepén érjen véget.Felesleges letüdőzni,ekkora mennyiségű dohánynál már elég sok nikotin kerül a szervezetedbe.

4. Baj ha kimosod. Ha jól szívod, kiég a kazán fala, nemigen kell takarítani.

+ A pipázás is káros, még ha nem is annyira, mint a cigi. Szájrákot, gégerákot okozhat, a fogaknak sem tesz jót. És rendkívül büdös maga a pipa. Viszont a jó minőségű dohány füstje kellemes, akár az íze. És nem érdemes spórolásból Tilburry féle keserű vackokat venni.Nálam a Stanwell vanilla volt a minimum,amíg pipáltam, de az már tényleg a minőség határesete.

2015. febr. 9. 21:46
 3/3 Józanparaszt ***** válasza:
73%

Üdv! A pipázás lényege a szertartás. Nem az a lényeg, hogy rágyújtasz, hanem hogy miként gyújtasz rá. Nálam ez egy folyamat. Megvan a rendje, ahogy megtömöm, gyújtok, szívom, tömörítem, szívom, elpucolom... és nem szabad sietni vele. Ha csak tíz perced van, rá se gyújts. Én többnyire 25-30 percre tömöm, ez kényelmes. Ez a rendszer megnyugtat... no meg a jó dohány. Ez pont az, amin nem érdemes spórolni. Jó pipát 10.000.- alatt nem kapsz, jó dohány 2300.-/50g alatt nincs.

Először puhára tömd, és csakis gyufával gyújts (ja, sznob vagyok), ha új, nedves a dohányod, akkor a tömetet levegőztesd pár percig.

Gyújtás közben pöfékeld fel (szítsd benne fel a parazsat), majd a pöfékelést ne hagyd abba, és tömd közben keményre. Pipától és a dohánytól is függ, mennyire kell keményre tömni, és mekkora a tömet. Ezt ki kell tapasztalni.

Szívni? - ezt nem értem. Aki pipázik az tüdőzi is... azért dohányzás. Aki nem tüdőzi le, az csak pöfögtet... ennek semmi értelme. Az aromás dohányok ízének egy része a torkodban jön ki jól.

Tisztítás - a pipázáshoz hozzátartozik, hogy ha végeztél szépen elpucolod. Ha benne hagyod a kátrányt, akkor hamar elhasználódik a pipa, és kellemetlen lesz az íze is, szaga is.

2015. febr. 12. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!