Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nem tudom teleszívni a tüdőmet?

Nem tudom teleszívni a tüdőmet?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem tudom teleszívni a tüdőmet levegővel.

Olyan érzés, hogy beszívom, de már nem megy több, mintha egy kis része nem telne meg.

Aztán van mikor nagylevegőt veszek és siekrül normálisan.

5 évig úsztam, most vagyok 16 éves, 2 éve intenziven dohányzom.Ritkán volt,hogy napi 25 szál, volt hogy 5-6-7 -ez volt az átlag.Az utóbbi időben, megmagyarázhatatlanul szúrt a mellkasom,bordám...Ekkor úgy döntöttem abbahagyom, 2 hete már "csak" napi 5-6 szálat szívok el maximum.Már nem szúr semmim, nincs megmagyarázhatatlan fájdalmam.Azt hozzá kell tenni, hogy nem eszméleteln fájdalom volt, csak néha szúrt.

2 napja vettem észre, hogy nem jut elég levegő a tüdőmbe, vagy nem tudom, hogy mondjam. Levegőt veszek, és 5-6mp múlva újra kell. Levegővételt akár 2 percig vissza bírom tartani.

Illetve ami még nagyon fontos, hogy soha nem volt baj a tüdőmmel, hogy ne kapnék levegőt, sőt azt se vettem észre, hogy fokozatosan csökkene a kapacitása.

Szerintetek mi lehet ez a 2 napos dolog?

16F

2015. jan. 22. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Akár enyhe tüdőgyulladás is.
2015. jan. 22. 20:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Illetve, amit nem értek, hogy most amikor kezdem "kímélni" a tüdőmet, napi szintenn elkezdtem sportolni, nem dohányzom annyit, hogy lehet ez.

Tüdőgyulladás mennyi idő alatt múlik el? Semmi jelét nem érzem ezen kívül.

2015. jan. 22. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Van aki "lábon" hordja ki. Tünet nélkul. Vagyis neked ez a tünet.
2015. jan. 22. 20:17
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem. És ezt, hogyan tudnám esetleg felgyorsítani?(Már ha lehet)

Mert semmi lázam nincs, semmi egyéb. Teázzak?

2015. jan. 22. 20:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne gyújts rá.
2015. jan. 22. 20:57
 6/10 A kérdező kommentje:

A dohányzás ellen próbálok tenni...

De nem hinném, hogy a cigitől van, mert volt, hogy 28-30 szálakat szívtam napokig, és nem volt ilyen. Most pedig napi 4-5 szál és előjött. De persze próbálom elhagyni, ma még csak 3-mat szívtam, most kűzdök, hogy ne szívjam el a negyediket.Pár napon belül le fogom rakni teljesen,.

2015. jan. 22. 21:07
 7/10 anonim válasza:

Szia! vegre talaltam meg valakit aki ilyen gonddal kuzd!!!!

nalam is pont ez a szitu, es mar lassan 1honapja tart... Eloszor azthittem, h csak valami pszihes bekepzeles, de most ahogy elolvastam a kerdesed, lehet h rosszul gondoltam...

En is mar 4eve dohanyzom (heti 7szal max, ugyanis kimelem magam, mert nekem asztmam is van(ami persze mar 14eve van, es tudom az allapotom, es h nem jo ra a cigi -mielott meg valaki beszolna erte-)

De mondjuk en ugy erzem neha, h ha nem szuszognek, lehet h leallna mint reflex, es megfulladnek xD de persze ez enyhe tulzas... azaz a ketsegbeesesem kinyilvanulasa :P

Ha tudogyulladasra tippeltek, lehet h tenyleg az a gond, ugyanis en, szemely szerint ujevkor szabadteren voltam, es szornyen megfaztam, szoval lehet h ennek a kialakulasa van folyamatban... :/ De mondjuk, kellene melle laz is meg ilyenek nem? marmint tudogyulladas ellege egy nehez "betegseg", nemhiszem h mas tunetek nem jelentkeznenek...(ismetlem, nalam mar 1honapja tart ez a "nehez legzes")

19/L

2015. jan. 23. 12:55
 8/10 A kérdező kommentje:
Nah voltam dokinál pénteken. Felírt pár gyógyszert, bevettem. Aztmondta, hogy hurutos hörgőgyulladásom van. Nah azóta nem változott semmi, megvettem a gyógyszereket, szedem, de csak egy pici javulást érzek. Holnap vissza kell mennem, lehet elküld tüdőröntgenre, vagy nem tudom, de barázok.:D
2015. jan. 26. 18:45
 9/10 anonim válasza:
Sok gyógyulást!!
2015. jan. 27. 11:59
 10/10 anonim válasza:

Szia!

Látom, hogy regi sztori de ugyan ez a gondom :D mi lett a vége?

2019. nov. 21. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!