Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnék a legsikeresebbe...

Hogyan tudnék a legsikeresebben leszokni a dohányzásról?

Figyelt kérdés

20 éve dohányzom, egyszer próbáltam önerőből letenni a cigarettát, segítség nélkül. sajnos sikertelenül. 1 nap után már sírógörcs kerülgetett, a nikotin elvonási tünetek is megviseltek nagyon.

Hallottam, hogy nem minden módszer válik be mindenkinél, (pl. nikotintapaszok) és hogy van olyan gyógyszer, ami biztos sikert ígérhet, mert ha valaki amikor szedi rágyújt, rosszul lesz, émelyeg stb.

Hol és milyen orvossal konzultálhatnék erről?

Köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 6. 20:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy főként pénzügyi megfontolásból szeretném letenni. az a baj, hogy jól esik a dohányzás, és szeretek is cigarettázni. Egészségügyi problémám nincs egyelőre. Szóval így még nehezebb, hogy nincs ezen kívül más motiváció. :(
2015. jan. 6. 20:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Elme dönt,test teljesít.. Bent eldöntöd hogy te igen is le szoksz és le szoksz.. ennyi..

amúgy elkezdheted fokozatosan is..

2015. jan. 6. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Keres esetleg még valami motivációt.

Én 4 év után tettem le s úgy, hogy nem vettem többé ami volt azt elszívtam, meg volt hogy ha társasággal voltam kértem tőlük egy-egy szálat, ez kb két hónapig tartott, azóta nem gyújtottam rá ( bő másfél éve).

Szerettem dohányozni s még most rá-rágyújtanék, de nem teszem, mondjuk az is benne van hogy párom örül neki hogy lettem s nem akarok csalódást okozni neki.

2015. jan. 6. 20:53
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

1.Sajnos tudom, hogy az elme dönt, de csak elméletben, gyakorlatilag nem vagyok erős, ezért is nem sikerült, amikor megpróbáltam..

2. Igen, próbáltam motivációkat keresni, sport és hobby, de csak átmenetileg segített, jobbára pár órán át. Hogy tudtad elviselni a megvonási tünteket, vagy nem is jelentkezett ilyen? Az a baj, hogy a fokozatosságot félek nem tudnám tartani. Szuper érzés lehet, hogy 1,5 éve nem dohányzol. Annyira szeretném én is ezt elérni.

Esetleg nem hallottatok ilyen gyógyszerről? Vagy az többet árt, mint amennyit segít?

2015. jan. 6. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:
nekem Allan Carr könyve segített legtöbbet... a tapasz, rágó, gyógyszer, csupán a fizikai függõséget csillapítja, a leszokás agui részét nem segítik.
2015. jan. 7. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Fejbe. Ha erős vagy szellemileg , menni fog. Csak a pėnz miatt nehezebb. De nem lehetetlen. Akarat kell hozzá.
2015. jan. 7. 11:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Olyan erős elvonási tünetek nem jelentkeztek, meg mindig volt valamit csinálnom az elvonta a figyelmemet.

Amúgy meg olyan is-is érzés hogy leszoktam, jó érzés mert tényleg jobb így, de viszont hiányzik a dohányzás, mivel szerettem dohányozni.

2015. jan. 7. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Én kiraktam a szobám falára boncolt tüdőrákos képeket hullákról. Meg pár feliratot nyomtattam, hogy nem szégyelled magad, te akaratgyenge senki? Ezért élsz? Az emberi élet páratlan és megismételhetetlen. Nem sajnálod? Meg ilyeneket. Olyan lelki átváltozásom volt, hogy valósággal meggyűlöltem a dohányosokat. Aztán egy napon, doboz közben eldöntöttem, hogy vége. Két hétig veszekedtem mindenkivel, de büszke voltam magamra. Ennek most 5 éve. Sok sikert!
2015. jan. 24. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!