Dohányzás abbahagyás után mennyi ideig tisztul a tüdő, a lerakódott nyáktól, és az egyéb károsanyagoktól?
1 hónapja és 9napja nem dohányzom, előtte 10 évet cigiztem, napi 1 doboz ment el úgy általában, kék bondot szívtam. Viszont a váladék(nyák) csak részben ill. kevés - szerintem ami eddig feljött. Mellette heti 4x edzem, súlyzós edzést, meg néha spinning. Mivel tudom még "erőteljesebbé" / teljesebbé tenni a tisztuálsi folyamatot?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
27/F
A nikotin idegméreg, bénítja a légutakban lévő csillókat, a dohányzás abbahagyása után még hónapokig tart az az idő, mire a csillók is regenerálódni tudnak (feltételezve, hogy egyéb károsodás nem történt)
5 hét dohányzásmentes időszak még nagyon kevés, legalább fél évnek el kell telni ahhoz, hogy érezd, "sokkal könnyebb a levegő"
A nyáktól folyamatosan szabadul meg a szervezet, tulajdonképpen a jól funkcionáló csillók a lerakódást hivatottak megakadályozni, nem arra hivatottak, hogy nagy tömegben kezdjék kipakolni a lerakódott szennyeződést (ebben a köhögés segít)
A szervezetből kiürülő nikotin 2-3 hónap elteltével okozhat kellemetlen tüneteket, olyankor ismét felerősödik a "rá kellene gyújtani" érzés, gondolat - ha ezt átvészeled, jó eséllyel valóban sikerült leszoknod a dohányzásról... lehetőleg soha ne engedd meg magadnak hogy a "csak egy szálat" hatalmába kerítsen, hihetetlenül könnyen vissza lehet ezzel a lépéssel esni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!