Máról holnapra vagy szépen lassan? Hogy érdemes leszokni?
Dobd ki az összes cigidet otthonról, és ne vegyél újat. Gondolj másra, vagy foglald le magad valami olyasmivel mint pl: rágózás, vagy pedig cukorkaevés XD
Biztos nehéz leszokni (én sohase cigiztem, és soha nem is fogok), de az nem jó ötlet, hogy szépen lassan, mert ugyanott lyukadsz ki, mint az elején..
Nem szabad szépen lassan!
Ezt onnan tudom, mert apum, is így akart leszokni, aztán nem lett semmi belőle.. Még mindig dohányzik..
Én hétvégi cigis voltam, bulikban vagy barátokkal dohányoztam. Hétköznap nagyon ritkán gyújtottam rá max egy kávé mellé. Én mindig is azt mondtam magamról, hogy nem vagyok rászokva, persze a barátaim poénkodtak ezen. Tavaly nyáron egy hónapig nem cigiztem 10 pusziért cserébe. :D Nem esett nehezemre megállni.
Idén szeptember közepén egy barátommal beszéltük meg, hogy letesszük a cigit. Egy péntek este kis iszogatás megvettük az utolsó dobozt, abból szívtam két szálat, aztán jövő hét hétfőtől egészen máig egy szál sem. Sajnos ő nem tette, külön lelki problémák miatt sem, bár azt mondja, hogy újév kezdetével leteszi, sajnos kicsit kételkedem benne.
Szerintem azért emberfüggő a dolog. Nekem nem hiányzik, már büdösnek is találom, de nem zavar, ha dohányoznak mellettem, általában elkísérem a többieket, társalogni velük. Volt persze pár pillanat, mikor kívántam, hogy "ú de jó lenne", de csalódásnak élném meg, vagyok olyan erős akaratú, hogy megálljam, mostantól mindörökre. Kipróbáltam, jó volt, de nincs szükségem rá, ennyi.
Letenni azonban nincs értelme fokozatosan szerintem, az csak önámítás.
Ahogy Yoda is mondta:
"Tedd, vagy ne tedd! De sohase próbáld..."
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!