Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Gyomorsavval küzdők válaszolná...

Gyomorsavval küzdők válaszolnátok nekem néhány kérdésre?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt észleltem egy olyan tünetet,hogy a gyomorszájnál nehezen megy le az étel. Doki azt mondta valószinű rosszul záródik a gyomorszájam. Ezt van hogy többször érzem van hogy kevesebbszer.

Kb. 1 hónapja nagyon stresszes voltam és szintén a gyomorszájnál gombócot éreztem, ami nem múlt el, plusz nehézlégzést. Megijedtem. Dokihoz mentem aki uh-ot csinált, azt mondta hogy éhgyomorhoz képest sok a folyadék benne ami savra utal, de azt csak tükrözés tudná megmondani biztosra. És hogy a tüneteim mind sok savra utalnak. Emelett nagyon sokszor érzek savanyú izt a torkomban, nagyon kellemetlen? Ez lehet tőle? Utána olvastam, és ott tényleg minden féle tünetet leir, amik nekem vannak és régóta nem tudom mitől lehet. Pl. erős hátfájás azon a részen ahol a gyomor van, szurkálások.. Most az utóbbi két hónapban azonban nagyon sokszor rossz a gyomrom. Van hogy sokszor böffentek, de nem savasat. És igazából sav nem szok feljönni(talán kétszer volt csak ilyen két év alatt). Inkább mintha kivülről érezném olyankor ezt az égő érzést. Ezek valóban savra utalnának? Gyógyszert nem irt. Ilyen gyomorsavtalanitót olyankor elszopogatok akkor kicsit jobb, de nem tartós.

2014. nov. 10. 10:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Kb. nekem is hasonlóak, és reggelente öklendezek. Erre rá is kerestem, és a reggeli öklendezés is lehet savtúltengéstől. Utóbbi időben nekem is fáj a hátam. Néha ha megtehetem, iszok egy kis pálinkát, ettől a hányinger elmúlik. Talán érdemes volna este bevenni egy quamatelt, megfigyelni, hogy reggel jobb -e. Nekem még a szódabikarbóna is szokott segíteni. Én biztos nem mennék el tükrözésre, amíg nincs nagyobb baj, attól félek, mint a tűztől. Az étrendet is meg kell figyelni, nem -e eszel túl sok savasat, vagy nehezet, mennyire étkezel rendszeresen. Én pl. napközben alig eszek, és este terhelem túl a gyomromat.
2014. nov. 10. 11:08
 2/7 anonim ***** válasza:

A savas érzést a torokban nem a túl sok sav, hanem ellenkezőleg, a kevés ( vagy hatástalan) savban feloldódni nem tudó, visszaáramló, emésztetlen, némiképp savas étel. Ez a "gombóc",.

Magam részéről a dokinak adok igazat, aki a gyomortükrözést javasolta. Én végigcsináltam 3 x is ( pedig elsőre nagyon féltem), végül meggyógyultam. Diéta+ gyógyszer. Savcsökkentőt csak akkor szabad szedni, ha ez okozza a bajt. Más esetben csak ront rajta.

2014. nov. 10. 12:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Tükrözés kizárva nálam. Már a gondolatától is frászt kapok!! :D

Még ha arra válaszolnátok,hogy nektek nincs olyan érzésetek már kevés evés után is mintha jól laktatok volna? Én elég jó evő vagyok, de mostanában alig eszem és azt érzem már az evés elején, hogy tele vagyok. Ezt is olvastam, hogy lehet ilyen tünete is.

2014. nov. 10. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
mennyi zöldséget eszel, gondolok itt saláta, káposztaféle, uborka, ilyesmikre? feltételezem nem sokat...
2014. nov. 11. 03:24
 5/7 Tomi90 ***** válasza:
Dohányzol? Gondolom igen, ha ebben a kategóriába raktad. Az bizony tud savat csinálni, én is cigizek, van is sav rendesen, általában éjjel jön elő egy maró érzés a nyelőcsőben.
2014. nov. 11. 23:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Hát igen nem eszek sok zöldséget.

Nem dohányzom. Észre sem vettem hogy rossz kategóriába tettem, bocsánat. :) Nem ide szántam.

2014. nov. 12. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
a sok zöldség leköti a savat, próbáld ki
2014. nov. 12. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!