A cigiről lenne néhány kérdésem, válaszolnátok dohányosok?
Ha egyszer elszívsz egy szálat, attól nem szoksz rá.
Ha erős az a szál, akkor rosszul lehetsz tőle, igen.
Ha gyengébb a szál, de gyorsan szívod, akkor megintcsak rosszul lehetsz.
Létezik olyan ember, aki csak néha cigizik, igen.
Igazából nem lehet elmagyarázni, hogy mi a jó benne, ezt csak az tudja megérteni, aki már próbálta. Az meg, hogy milyen hatással van rád (szédülés, köhögés, stb) sok mindentől függ. Milyen cigi, mennyire erős, ilyesmi.
Létezik olyan ember, aki csak néha szívja, én is ilyen vagyok. 15 éves korom óta cigizgetek (most 24 vagyok), de sose szívtam napi 3-4 szálnál többet. Aztán a terhességem alatt leszoktam, de mostanában újra jól esik napi 1-2 szál ha mondjuk leülök valakivel beszélgetni, vagy megiszok egy kávét.
A betegségek meg igazából a génektől függnek. Van akinek 40 év erős cigizés után sincs semmi baja, másoknál meg cigizés nélkül is kialakul mindenféle betegség. Ettől függetlenül persze nem ajánlom, hogy próbáld ki ha félsz tőle. :)
Egy száltól nem fogsz rászokni.
Szédülni biztosan fogsz, ha letüdőzöd, köhögni nem biztos, a rosszullét nem valószínű.
Én speciel a szédülés miatt kezdtem el cigizni. Kiültem az erkélyre, vagy más nyugis helyre, és elszívtam 1-2 szálat. Elképesztően lenyugtatott. Azt se mondhatom, hogy placebó volt, mert kételkedtem benne, hogy bármit is "segíteni" fog a cigi. Ez volt 15 éves koromban.
Azóta még mindig dohányzok, naponta 3-4 szálat szívok el, ennél többet csak kivételes alkalmakkor szívok, inkább kevesebbet szoktam. Van, hogy heteket, hónapokat kihagyok, és van, hogy egy nap alatt elszívok 1 dobozt, vagy többet. Ma másfél doboznál járok, mert összejött minden.
Olyan ez mint egy hullámvasút. Van, hogy lent van a fogyasztás, van hogy lent, és van hogy leszállsz, de ha hozzászoksz a magassághoz, nehéz lesz abbahagyni.
Tudom magamról, hogy valamilyen szinten függök már a cigitől, de még mindig nem érzem azt, hogy ez nekem létszükséglet lenne, inkább "könnyítésnek" érzem. A félsz viszont megvan bennem, hogy egyszer nem fogom tudni abbahagyni.
Ha kiszeretnéd próbálni, nyugodtan. Nem fogsz belehalni, rászokni se fogsz egy száltól, de ne feszegesd a határaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!