Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi a külömbség a cigaretta és...

Mi a külömbség a cigaretta és a pipadohány között? Mennyi (szál) jön ki 40g-böl?

Figyelt kérdés
2010. jan. 23. 19:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
6%

figyelj a cigerettának meg a pipának semmi köze egymáshoz

a cigerettában van kátrány és nikotin nem kis mennyiségben a vizipipa dohányban pedig csak 0,3 % a nikton ami a besziváskor olyan 0,1 alá csökken mert hosszü fust utja és a viz is meg szüri mega csövön le rakodik. szal "aki a leg egészségesebben akar dohányozni az vizipipázzon ( ezt egy toxikológus-tól hallotam )" azt meg nem tudom mire érted a kérdés utánit ha arra hogy a 40 grammos vizipipa dohány hány "tömés"re elég hát az kb 3-5 tömésre attol függ mekkora a kerámiád.

a lényeg inkább vizipipázz mint cigizz :):)

2010. jan. 23. 19:16
 2/15 anonim ***** válasza:
9%
azt ki hagytam hogy a vizipipa dohányba nincs kátrány ja meg az leheta vizipipában káros ha öngyullados szénel pipázol ott van foszfor ami kell a begyullaáshoz a kokusz szén ami nem öngyullados az nem káros .
2010. jan. 23. 19:17
 3/15 anonim ***** válasza:
Amennyiben a cigarettadohány és a valódi pipadohány közötti különbségre vagy kiváncsi, abban az esetben a leglényegesebb az, hogy a cigarettadohány sokkal finomabbra van vágva, mint a pipadohány. A könnyebb tölthetőség a cél.
2010. jan. 23. 19:20
 4/15 anonim ***** válasza:

Lehet hogy igazad van, de nem ez volt a kérdés. Te a füstről beszélsz, a kérdező a dohányról. Te vízipipáról, kérdező pipáról.

Pipadohányból lehet cigarettát sodorni, vízipipadohányból nem igazán.

2010. jan. 23. 19:20
 5/15 A kérdező kommentje:
kössz de én a sima pipadohányra gondoltam és hogy 40g dohánybol hány cigit tok tölteni
2010. jan. 23. 19:22
 6/15 anonim ***** válasza:

A 175grammos Tiszai cigarettadohányból a felirat szerint akár 200 szál is tölthető, sodorható volt, amíg lehetett kapni. Ez a dohány úgynevezett puffasztott dohány volt. Ehhez képest tudsz viszonyítani. Hétfőn tudok neked pontosabb adatokkal szolgálni.

(igen, a dohányos szakmában vagyok)

2010. jan. 23. 19:24
 7/15 anonim ***** válasza:
40 gramm dohányból 40-50 (rövid) cigaretta sodorható. A pipadohánynak magasabb a nikotintartalma, kátránytartalma - fajtától függően - közel azonos. Használj filtert, így takarékoskodhatsz a dohánnyal.
2010. jan. 23. 22:06
 8/15 anonim ***** válasza:
a kátrány az égéskor keletkezik tehát azt nem tartalmazza maga a dohány, nem?
2010. jan. 23. 23:08
 9/15 anonim ***** válasza:
Így van, égéskor keletkezik. Az elégetett dohány füstjének kátránytartalmáról beszéltem. Elnézést, hogy nem fogalmaztam egyértelműen.
2010. jan. 24. 04:06
 10/15 anonim ***** válasza:
a kátrány aza papír égésekor keletkezik. ..
2010. jan. 26. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!