Hogyan tömjem meg úgy a vizipipát, hogy ne kaparjon?
Figyelt kérdés
Kinek milyen módszere van a tömésre? És ez alatt nem feltétlenül a dohány vagy shiazo kerámiába helyezésére vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy ki hány rétegben hajtja az alufóliát, használ-e alugyűrűt, hány lyukat tesz az alufóliára (teljes felületén lyukasztja ki, vagy csak a szén alatt), stb.2014. okt. 11. 22:52
1/2 anonim válasza:
2 vagy 4 réteg alut raktam régen és a szén alatt lyukasztgattam ki. de szerintem attól kaparós hogy öngyulladó szenet használsz. ha teheted inkább normál szenet használj, tűzhelyen meg tudod gyújtani, gyufával vagy öngyújtóval macerás és hosszú.
2/2 without válasza:
természetes szenet gyufával szinte a lehetetlennel egyenlő, ha öngyújtóval akarod meggyújtani akkor sosem fogsz neki kezdeni pipázni valamint kivárni sem lesz türelmed, gázrózsán még nem gyújtottam természetes szenet én gázforrasztót használom 2-3db bamboocha kb 4-5perc, nem is szoktam megvárni míg az egész szén fehér lesz, én úgy csinálom hogy annyira kezdjen el izzani ami már nem fog elaludni tehát kb 1 szén kockának kicsit kevesebb mint a fele fehér ezt azért csinálom hogy amikor rá teszem a kerámiára akkor a dohány ne hirtelen kapjon hőt hanem a szénnel együtt fokozatosan melegedjen, páncélfóliából 1-et háztartási aluból 4 réteget minden esetben, ha egyedül vagyok akkor mini phunnelt ha többen akkor mediumot mod nélkül, a minire 2 bamboocha ha öngyulladósat használok akkor abból 3db fél 40mm-s 3kings a dohány nedvességétől függően rögtönzött hőtartó sapka szerűséget háztartási aluból ( a célnak kitűnően megfelel csak esztétikai szempontból marad le a normális hőtartó sapkákkal szemben), medium esetén 3db bamboocha ezt 3kings-el még nem használtam ( egyszer egy jó adag kavicsra tettem 4db-ot de nagyon kapart így levettem a 4.-ket és 3-mal ment tovább), sok kis apró lyukat csinálok rajzszeggel és a phunnel lyukasztásnak megfelelően a középső 2-3centis körben nem lyukasztom ki, alugyűrűt még nem használtam, phunnel modot csak egyszer de nagyon nem jött be, vannak tömések amik kicsit jobbak vannak amelyek nem annyira de most már sikerült elég jól kitapasztalnom ezt a kerámia típust, ha kapar a füst az nem attól van hogy öngyulladós vagy sem hanem attól hogy túl sok szén van rajta vagy ideje levenni a hőtartót vagy pedig vége a pipázásnak mert elfogyott a dohány, nakhlákkal óvatosan még a mizoval is elég rendesen el lehet rontani, serbetli bírja a gyűrődést rendesen, al-fakhert nem szeretek tömni mert nagyon ragad a kezemre de az íze mindenért kárpótol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!