Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Soha sem dohányoztam, de...

Soha sem dohányoztam, de kaptam egy szivart most szülinapomra és elszívnám, de olvastam a nikotin mérgezésről. Ez mennyire komoly?

Figyelt kérdés

73kg vagyok 17f

nem dohányoztam/pipáztam/szivaroztam még.

Írták hogy szivarban akár 100mg nikotin is lehet,

máshol meg hogy 60mg már halálos lehet.

Mi az igazság?

Mik a jelei a nikotin mérgezésnek?

Ha első jelnél abbahagyom, ugye nem lesz bajom?

2014. szept. 22. 23:55
 1/4 anonim ***** válasza:
semmi bajod nem lesz, szívd el nyugodtan feltéve ha bírod az erőssége miatt. Gondolj már be, hány ember szivarozik a világon és napi szinten elszívnak és évszázadok óta ez megy. Nyilván időskorúkra évtizedekkel később jóval nagyobb eséllyel kapnak rákot, légző vagy keringési rendszeri betegséget, de egy száltól max annyi bajod lehet, hogy megfájdul a fejed. De ez normális ciginél is lehet.
2014. szept. 23. 00:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem akarom elvenni a kedved tőle, de szerintem nem fog jól esni.

Nem kell semmi komolyra gondolni, de jó eséllyel meg fog fájdulni a fejed, picit szédülhetsz is majd. Meg ha még egyáltalán nem dohányoztál, a füst sem lesz olyan kellemes.

A legjobb megoldás az lenne szerintem, ha nem egyedül szívnád el, hanem megosztanád valakivel. Aztán annyit szívsz csak belőle, amennyi még jól esik, és a többi sem meg kárba. Komolyabb bajod akkor se lesz, ha egészet te szívod el, csak szerintem akkor nem fog jól esni, meg utána kicsi szarul fogod érezni magad.

2014. szept. 23. 00:48
 3/4 Salx Narval ***** válasza:
100%
A szivarfüstöt a pipához hasonlóan nem szívják tüdőre,( általában) csak a szájüregbe szívva ízlelgetik, esetleg az orron át is kifújhatjuk. Ezt is meg kell tanulni. Ne nyálazd össze a végét, csak a szád széle érintse, kb 25-30 másodpercenként szippants egyet, tovább ne tartsd a szádban mert vagy letüdőzöd, vagy gyomorra nyeled és az nem kellemes, pláne annak aki még sohasem szívott. Valószínűleg csípni fogja a nyelved és az orrodat is irritálhatja, ha kellemetlenséget érzel hamarabb fújd ki, de tartsd be akkor is 25-30 másodperces időközt. Semmi bajod nem lesz, ha így csinálod, talán még rossz sem lesz annyira.:D De aztán ne kísérletezz tovább, kipróbáltad ezt is, legyen ennyi elég.
2014. szept. 23. 09:35
 4/4 anonim ***** válasza:
Lehet szokatlan lesz ha nem esik jól úgysem bírod elszívni.
2014. szept. 23. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!