Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás evés után mennyire...

Dohányzás evés után mennyire káros?

Figyelt kérdés

egyik barátom kioktatott, hogy ne gyújtsak rá rögtön evés után, mert gyomorrákom lesz... eltúlozta, vagy valóban ennyire káros közvetlenül étkezés után rágyújtani? (ő maga is dohányzik, ergo nem ezzel a megkerülős módszerrel akar leszoktatni.)

És mi a helyzet akkor, hogy dohányzás közben azért redszeresen szoktunk sörözni, kávézni, teázni. Attól nem lesz gyomorrákom? Kicsit abszurdnak tartottam a hirtelen felindulását, de valahol azért igaza lehet.

Na és a cigi+energiaital kombináció? Vagy az egyre megy a kávézás+cigi felállással?

2010. jan. 15. 17:29
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem teljesen mindegy, hogy mikor cigizel, a végén így is, úgy is meglesz a következménye.
2010. jan. 15. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is! Amúgy most nem tom hogy képzelte a barátod, hogy evés utáni dohányzás gyomorrákot okoz, miért evés után a gyomroddal lélegzel? Mindenesetre a következménye meglesz.
2010. jan. 15. 17:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem kellene dohányoznom. Nem leszoktató tanácsokat kértem :)
2010. jan. 15. 17:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
akkor viszont választ kaptál a kérdésedre. tökmindegy, mikor dohányzol.
2010. jan. 15. 17:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj én is cigizek, de a különbség köztem és közted az, h te nagyon félsz, hogy beteg leszel! akkor minek szívod? nem lecseszni akarlak, de aki cigizek annak tudnia kell, hogy esetleg tüdőrákot kap, légzési problémái lehetnek stb.. Ha ennyire félsz akkor szerintem nem kéne cigizned és lepontozhatsz nem érdekel, de ez az igazság! Tudod ha én valamitől félek akkor valószínű nem fogom megtenni! Kérdésedre pedig csak annyit tudnék mondani, hogy én nekem kaja után esik jól legjobban egy szál cigi és ha talán gyomor rákom lenne akkor se hiszem, hogy azért lenne, mert evés után elszívtam egy cigit! Aki cigizik legyen ahhoz is felelősségteljes, hogy később ebből problémái lehetnek!
2010. jan. 16. 06:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez az éhgyomros hatás a piáláshoz is hasonlítható.

Minden károsabb éhgyomorra,mivel sokkal jobban felszívódik.

De ha úgysem tudsz lemondani a cigiről,akkor tényleg felesleges efféle részletekkel foglalkoznod.Sajnos.

2010. jan. 17. 00:08
 7/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy mikor a kaja lejut a szervezetedbe, a gyomrod el kezd emészteni, és még kajálás után is emészt. Ezután ha rágyújtassz a gyomrodba bejutnak ezek a káros dolgok és károsabban hatnak, mint akkor amikor nem emésztessz. Nem tudom, hogy ebből mi az igaz, de azt tudom, hogy pl. bicajozás közben nem ajánlatos rágyújtani, mert akkor ugye a tüdőd nagyobb terhelésnek van kitéve és ilyenkor károsabb a cigi.
2010. jan. 21. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!