Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 1.5 doboz cigit szívok egy...

1.5 doboz cigit szívok egy nap, mit csinaljak? 16f

Figyelt kérdés

12 évesen kezdtem cigizni és mindig egyre többet kívánok és már 1 éve napi 1.5 doboznál tartok, és nem tudok kevesebbet szívni, már sokszor próbáltam letenni.

Tudjátok valami tanacsot adni hogy tudok róla leszokni, vagy legalább csökkenteni?

És az gond hogyha reggelente köhögök, és valami cucc jön fel?

16/F

2014. aug. 7. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Honnan van egy 16 evesnek ennyi penze cigire?
2014. aug. 7. 09:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Tedd el azt a pénzt és minden évben Hawai-on nyaralhatsz
2014. aug. 7. 09:12
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kérdés. Légyszi arra valaszoljatok!

Dolgozni szoktam hétvégen, meg most szünetében is.

2014. aug. 7. 09:24
 4/8 anonim ***** válasza:
sohase értettem, hogy ilyen fiatalon hogyan szokhat rá valaki ennyire? szerintem ez hülyeség, én is egyszercsak úgy döntöttem, hogy nem kell több és ennyi..ha nem megy akkor meg nem is akarod igazán
2014. aug. 7. 09:32
 5/8 anonim ***** válasza:
olvasd el, vagy hallgasd meg hangoskönyvben Allan Carr könyvét, vagy szokj át elektromos cigire.
2014. aug. 7. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
+ jelentsd fel a dohányboltot, ahol kiszolgálnak.
2014. aug. 7. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

egyszerűen határozd el, hogy délig nem gyújtassz rá - először. próbáld ki.

már kevesebbet fogsz szívni.

ne kösd a cigit szertartásokhoz - pl. reggeli kávé mellé ne gyújts rá.

vagy ne gyújts rá, ha kilépsz otthonról, iskolából, munkából... ezt a szokást is felejtsd el.

ha ezeket a rögzüléseket elhagyod, akkor már nyert ügyed van.

aztán a délig nem gyújtasz rá történet folytatódjon délután kettő és délután 4 órára. aztán már legyen csak este hat...

én így kezdtem el a leszokás útjára lépni. aztán kiderült, hogy gyereket várok, és abban a pillanatban letettem végleg a cigit (már két éve ennek) én biztos vagyok benne, hogy azért is volt könnyű, mert már nem tartozott hozzá a rutinhoz a cigizés. - meg azért, mert az ember MÁSVALAKIÉRT, MÁS EGÉSZSÉGÉÉRT könnyebben lemond erről a méregről, mint saját maga érdekében.

ja, és egy arany igazság: a dohányosok arra a gondolatra, hogy nem gyújthatnak rá, pánikot éreznek, melynek enyhítésére a legszívesebben rá akarnak gyújtani. illetve ugye ilyenkor rögtön a cigaretta elhagyásának negatívumaira koncentrál a bagós. fél, szinte érzi a megvonási tüneteket (amik igazából szerintem nincsenek is. én nem tapasztaltam 2 nap, 2 hónap, de még így 2 év elteltével se) szóval a megvonási tünetektől betojva már eleve elkaszálja a gondolatot az ember, hogy letegye a cigit.

pedig csak nem kell rágyújtani és kész. de idáig még ne rohanj el, tényleg csak először a "cigi-társításokat", rögzüléseket hagyd el, majd told ki az első cigit este 6-ra, és végül egy szép nap ne gyújts rá annak tudatában, hogy a cigi elhagyásának nincsenek is tünetei, minden csak agyban dől el.

hajrá hajrá :)

36/L

18 éves koromtól dohányoztam 34 éves koromig, 4-5 mg-os cigit szívtam, átlag napi 3/4 dobozzal.

2014. aug. 7. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Hidd el hogy képes vagy rá, tevagy az erősebb.
2014. aug. 7. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!