Miert csokkenti a nikotin az etvagyat?
Figyelt kérdés
lehetoleg a pontos mechanizmus erdekelne2010. jan. 7. 22:16
1/7 anonim válasza:
Érdekes én pont éhesebb voltam tőle, amióta letettem nem eszek annyit:D
2/7 anonim válasza:
Szerintem ezt is a dohánygyárak találták ki. :D
3/7 A kérdező kommentje:
en szemely szerint nem dohanyzom, de a dohanyos ismeroseim szerint jelentosen csokkenti az etvagyat.viszont ennek nem latom az elettani alapjat. ha jol tudom, a nikotinos receptorok a paraszimpatikus idegrendszer mediatorainak a receptorai, tehat ezen receptorok ingerlodese a gyomor- es belmukodesek fokozodasat kene eloidezze. es feltetelezve hogy valoban etvagycsokkento a nikotin, erdekelne a mechanizmus ami utjan ezt eloidezi.
2010. jan. 8. 20:43
4/7 anonim válasza:
Jajj nem kell ennyire tudományosnak lenni. Egyszerű. A kemény dohányos inkább rágyújt mondjuk az ebédidőben, minthogy elmenjen ebédelni. Éhesnek érzi magát, akkor fog egy szál cigi és elszívja.
5/7 anonim válasza:
Én például nem tudom. Nekem az étel akkor esett jól, ha elötte elszívhattam egy szállal, de ha nem volt kaja, és éhes voltam, akkor azt is egy cigivel oldottam meg. Most akkor fene tudja, mi a helyzet.:)
6/7 anonim válasza:
én anno mikor cigiztem volt h csak azért ettem hogy tele hassal jól essen a cigi:D
7/7 anonim válasza:
Nincs semmilyen tudományos alapja! Az emberek egyszerűen bebeszélik maguknak, vagy tényleg cigizni mennek ebédidőben.. Neked van igazad, valóban fokozza a gyomorsavtermelést és gyorsítja a bélperisztaltikát. Így éppen hogy étvágynövelő! Vagy épp segíti az emésztést kaja után..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!