Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzók és drogozók!?

Dohányzók és drogozók!?

Figyelt kérdés

Az iskolában kell irnunk házi dolgozatot a dohányzásról és a drogokról. Írnátok néhány dolgot segítségül, mint közvélemény kutatás?

-Hogy szoktál rá?

-Érzed-e valamilyen káros hatását.

-Napi hányat?

-Mit szívsz?

-Mennyit költesz rá?

-Korod? Nemed.

-Szeretnél-leszokni.

+ ha valamit tudnátok mesélni. ASmit beleírhatnék.

Segítségetek köszönöm.

2010. jan. 6. 19:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

én dohányzom. 5 éve folyamatosan.

úgy szoktam rá h először csak kipróbáltuk, de nekem akkor annyira nemjött be. aztán ahogy jött a tinikor, sokat jártunk házbulikba, és oda a pia mellé, valahogy kellett cigi. abban az időszakban csak bulis dohányos voltam. de kicsit sok volt a buli, így már éreztem h bulin kívül is szükségem lenne cigire. barátnőmmel közösen vettünk egy dobozzal, elfeleztük, és azt szívtuk, akkormég elég volt fejenként 10 szál cigi kb 2 hétre. aztán én már magamtól is vettem magamnak cigit, mertmár nemvolt elég az a 10 szál, és a barátnőmnek sem. hát így szoktam rá. kezdetekben elég keveset szívtam, napi kb 3-4-5 szál.

jelenleg szürke kentet szívok. de már annyira drága, h ideje váltanom valami olcsóbb cigire. hogy mennyi költök? sokat. mostmár sokat szívok, napi kb 10 szál, így 2 naponta kell cigit venni, ez 2 naponta 700 ft, azaz egy hónapban kb 10ezer ft-ot. 24 vagyok és lány. még nem szeretnék leszokni, csak kevesebbet és olcsóbb cigit szívni. ha úgydöntök gyereket vállalok, előtte leszokom.

2010. jan. 6. 20:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Tizen öt évesen gyújtottam rá a koliban először. Aztán újra lehívtak cigizni. akkor még nem vásároltam cigit, de másodikos koromra már igen. Piros multival kezdtük. Aztán annyira bejött hogy azóta is szívom,de már lightokat. Szeretek dohányozni, tudom hogy ez csúny dolog, de megnyugtat, segít ha késik a busz. Igazi pót cselekvés.Szeretek kávához rágyújtani. Egyszer akartam leszokni, ami egy hétig tartott, de annyira elviselhetetlen voltam hogy a szobatársaim könyörögtek hogy gyújtsak rá, mert az elvonási tüneteimet nem bírják idegekkel. Nálunk az egész család dohányzik, valószínűleg ez volt a minta. Nem tudom:( Most napi egy dobozzal szívok, és a cigim 500ftba kerül. Számolj te mert én nem merek:)Biztos vagyok benne hogy gyerekvállalás során leteszem, és a szoptatás alatt sem dohányzom, de utána biztos megint ráfogok gyújtani.Amióta dohányzom sajnos érzem hogy lihegek ha fel kell menni lépcsőn a harmadikra. És utálom hogy büdös a kezem, ezért mindig kezet mosok utána ha tehetem.
2010. jan. 6. 20:46
 3/13 anonim ***** válasza:
ja előző vagyok, 29/L
2010. jan. 6. 20:47
 4/13 A kérdező kommentje:
Még szeretnék válaszokat. Ha lehet valami álnevet is :D
2010. jan. 7. 22:06
 5/13 anonim ***** válasza:

Eleinte heti 2 szálat szívtam amit anyától csórtam,utána bnőmmel közösbe vettünk,majd sajátot.

Érzem,sokkal gyengébb vagyok,hamar kifulladok.

Napi 1 doboz

Sötétzöld Pall Mall

heti 4200. 600/doboz

17L

IGEN!!

2010. jan. 8. 18:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Az elején én is - mint a legtöbben - partydohányosként kezdtem. Aztán már kell reggel a suliba menet, suli közben, suli után, majd az esti buliban is kell. Általában kék Pall Mall-t szívok, annál rosszabbat nem nagyon. Elég változó, mert van, hogy többet szívok / letarhálnak, máskor kevesebbet, és nem adok senkinek. :D

16 éves lány vagyok, és bár szeretek dohányozni, drága, büdös, és még talán ez az utolsó utáni pillanat, hogy viszonylag könnyen leszokjak, szóval ezt szeretném kihasználni. De hát ma is buli-nap van...:(

Ja és káros hatás a cigiszagú lehelet, egyelőre...

2010. jan. 8. 19:40
 7/13 anonim válasza:

bnőmmel kipróbáltuk 8.ba.. tehát 13 évesen szoktam rá.. már nem dohányzom, 18 éves vagyok. két honapja tettem le..a barátom kedvéért. káros hatás eleinte nem volt, de később a reggeli köhögés krákogás előjött.. meg hát a sárga fogak, ujjakon a bőr sárgulás.. ilyenek. ezekeet nem tapasztaltan.. de édesapám igen. csak gondoltam leirom.

remélem tudtam segiteni :)

naponta egy dobozzal elszivtam, volt h kettővel is. persze ez már a végén volt. eleinte csak napi 2-3 szál.. iskola előtt után.. aztán mindig.. szépen rászoktam. főleg discóban dohányoztam sokat! kék multit szívtam. igen sokat költöttem rá.. ha napi egy doboz volt.. eleinte olcsobb volt a cigi is.. de mindig ment fel az ára..ugyebár.de 4-5000 ft ráment. amint irtam 18 éves lány vagyok. és sikerül ta leszokás.. két honapja nmem gyujtottam rá.

2010. jan. 9. 13:26
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm segítségeteket. Robi.
2010. jan. 10. 15:07
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Hmmm. Ez jó téma. Kibővítem kicsit:

Dohányozni 10 évesen kezdtem. Mivel rossz gyermekkorom volt egyenes volt az út az ilyen pótcselekvésekhez. Sunyiban cigiztünk, ahol tudtunk. Hamar rászoktam. Most 21 éves vagyok és végleg ráuntam. Bár sosem rontotta meg komolyabban az egészségemet(mindig a leggyorsabb futók és a legügyesebb tornászok közt voltam a suliban), már nem kívánom. Néhány naponta elszívok 1-1 szálat de ezzel is kezdek felhagyni.Szóval a szervezetem szokott le, nem én.

Ha még egyszer kezdhetném, sosem venném a kezembe...

Az alkohol... azzal is meggyűltek a problémáim tiniként, sőt még 18 éves fejjel is. Sosem voltam fizikailag függő, hisz ahhoz több éves masszív ivászat szükségeltetik de lelkileg elég szépen rákattantam. 15-16 évesen rengeteget ittunk, bár csak hétvégente de akkor csütörtök-péntek-szombat keményen és rengeteget. Az alkohol volt az a drog ami mentálisan a leginkább földhöz vágott. Nem érdekelt semmi, csak a hétvége. Romlottak a jegyeim, lógtam a suliból mert egyszerűen nem volt kedvem hozzá. Sokszor gyógyszerrel és fűvel kevertem a piát, hogy jobban üssön. Volt még egy ilyen korszakom 18 évesen, mikor elkerültem otthonról és ráéreztem a szabadság ízére de viszonylag hamar (pár hónap után) észbe kaptam és nem estem ugyan abba a csapdába. Mind2 alkalommal magamtól szoktam le, segítség nélkül, mert rájöttem, hogy mennyire elbutított a pia.

Ez alatt az idő alatt füveztem is rendszeresen de nem sok vizet zavart. A fű olyan függőség (általában) hogy vagy van, vagy nincs és kész. Jó ha van és szeretné az ember hogy legyen de senki nem hal bele ha nincs. Ez az egyetlen (máig is tartó) függőségem amit mindig is tudtam irányítani. Fiatalabb koromban kevésbé, ma már teljesen. Hetente kb. 3X-4X szívok, esténként, filmezéshez. Pár havonta beiktatok egy 1-2 hetes szünetet. Sosem fogom letenni mert ez az egyetlen drog amivel nem csak együtt lehet élni, de jó is vele élni. Nagyon labilisnak kell egy embernek lennie ahhoz hogy a fű a hatalmába tudja keríteni.

Egyébként majdnem az összes drogot kipróbáltam (keményebb dolgok pl heroin, kokain kivételével) és azt kell hogy mondjam, az élet megédesítői. Függőség és kártékonyság szempontjából alig jelentenek kockázatot ellentétben az alkohollal és a nikotinnal. Nem igazán értem miért ezeket lehet ma legálisan megkapni...

Egyébként lány vagyok, most 21 éves.

2010. jan. 12. 16:22
 10/13 anonim ***** válasza:
szerintem az utolsó kommentelődből írd meg a dolgozatodat :) egyébként tényleg ilyen a fű csak sokan agymosottak a tvben hallottaktól...
2011. aug. 8. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!