Cunciikaa kérdése:
Lehetséges hogy baja van a tüdőmnek?
Figyelt kérdés
cigiztem de elkezdtem leszokni eddig is csak max. napi egy-két szálat szívtam de volt hogy egy két hétig semmit nem szívtam akkor ugye nem lehet semmi baj a tüdőmmel?ha igen akkor milyen mértékben ?2014. jún. 16. 14:46
1/6 anonim válasza:
Lehet baja, még annak is, aki egyáltalán nem dohányzott, csak mellette dohányzott más, magyarul passzív dohányos, még nekik is lehet...
Embere válogatja, hogy ki mennyire érzékeny rá. Van akinek nem kell sok egy tüdőrákhoz, más meg évtizedeken át erős dohányos és kutya baja, él 100 évet, változó.
De semmiképp nem tesz jót. Úgy mondta egy ismerősöm, hogy minden szál egy szög a koporsóba... Évekkel lerövidíti az ember életét a dohányzás vagy a passzív dohányzás.
Azt nem írtad mióta dohányzol, mennyi ideig szívtad...
2/6 anonim válasza:
Nincs baja a tüdődnek, de baja lehet, ha folytatod a cigizést. Ha abbahagytad a dohányzást, lehet, hogy köhécselsz, mert a tüdőd tisztulni próbál a nikotintól, és a köhögéssel kitisztul.
3/6 A kérdező kommentje:
1-2 éve kezdtem de akkor még nagyon ritkán amikor problémám volt de mellettem is nagyon sokan dohányoznak eléggé köhögök mostanában de nem tudom miért mert amikor épp egy fél évig nem cigiztem akkor is köhögtem most kezdtem el újra egy hónapja kb
2014. jún. 16. 15:08
5/6 Tomi90 válasza:
Napi 1-2 száltól semmi bajod nem lesz :D Mások 20-30 év masszív (napi legalább fél-1 doboz) dohányzás után lesznek tüdőrákosok. Ennyitől még hosszútávon se lesz bajod szerintem. A tüdő folyamatosan tisztul, ennél a szmog is ártalmasabb. Ha köhögsz az normális, a tüdődből kiköhögöd a káros anyagokat. Majd figyeld meg, hogy cigizés után nem sokkal kevésbé köhögsz, mint órákkal utána.
6/6 A kérdező kommentje:
okéé amúgy cigizés közben nem szoktam köhögni csak ha sokat szívok
2014. jún. 17. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!