Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányzás fokozza a "slejm"...

A dohányzás fokozza a "slejm" termelődést?

Figyelt kérdés
Már 5 éve dohányzom, napi 8-10 szálat szívok. Az utóbbi egy hónapban inkább napi 14-15 szálat. Emiatt lehet több váladék a torkomban? Fel sem tudom mindet köhögni
2014. máj. 18. 20:25
 1/7 Hominida ***** válasza:
Nem vagyok orvos, de ez egy hurutos megbetegedésnek hangzik. Ha a nyák kicsit zöldes színű, akkor bakteriális okot sejtet, ha kicsit barnás, akkor a nikotinlerakódástól próbál így szabadulni a teste. Nem kötelező, hogy összefüggésben legyen a dohányzással, de könnyen elképzelhető, hiszen a dohányfüst minden, csak nem természetes a légutak számára. Ha nem függ össze, akkor sem raknék külön terhet a beteg szamárra, nem nehezíteném a tüdő és a szív munkáját beszívott és undorító, ragacsos lepedéket képező dohányfüsttel. Ha mindenki látná, hogy napi néhány cigi után miféle trutymó áll össze a hörgőjében és a tüdejében, sokan az életben nem mernék többet kimondani azt, hogy füst.
2014. máj. 18. 20:40
 2/7 naturia válasza:
Igen, több váladék termelődik!n mondjuk aszthmas vagyok ezért köhögök annyit de leraktam a cigit 1honapra s amilyen változáson keresztül mentem nem akartam elhinni!!!!Befejeződött a köhögés,reggelente kipattantam az ágybol,nő vagyok szóval az,h elkészüljek 30 percbe telt mikor cigiztem!Leszokas után 5perc alatt készen voltam!hiztam is!étvágyam is volt bőven:)de 1hónap után vissza szoktam mert szeretek cigizni,de cigizek mg egy picit aztán lerakom!!!!sokkal jobban éreztem magam mikor nem cigiztem!!!Ja még annyit,h hangulat ingadozásaim voltak de olyan szinten mint mikor rád jön az 5 perc na nekem olyan jó kedvem volt akkor;) remélem tudtam segiteni:)
2014. máj. 19. 08:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, fokozza.

Kevesen tudják, de egy szakszerű mellkasmasszázzsal lehet ezen valamit segíteni.

2014. máj. 19. 20:12
 4/7 anonim ***** válasza:

naturia -val 100%ba egyetértek!

Én férfi vagyok, 2 hónapot nem cigiztem aztán én is energikusabb voltam, fittebb, stb. és nem köhögtem, krákogtam.. de sajna visszaszoktam így megmaradt minden.

2014. máj. 21. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
mivel én is szeretek cigizni
2014. máj. 21. 17:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen,olyan világos barna/sárga váladék.

naturia ismerős az érzés, másfél hónapra én is abbahagytam és meglepő volt a változás. De elég sokat híztam ahoz képest, hogy nem ettem többet pótcselekvésként

2014. máj. 21. 22:58
 7/7 naturia válasza:
15 evesen raszoktam a cigire 3 eve cigizek es baratom miatt leraktam de ugye vissza is szoktam mert mondom mas miatt nem fogom lerakni csak magam miatt! 2 napomba telt,h lerakjam es vagy 1 hetembe,hogy hozza szokjak,hogy mar nem cigizek!en azert cigizek mert szeretek cigizni pangasom kb fel nap utan van de ilyen nem teljes dobozzal szivok el...szoval szerencsesnek erzem magam,h annyira nem vagyok cigi fuggo..ja es ha elfogy a cigim kovi honaptol nem cigizek mert masra kell az a penz de tok jo,h tudom,h csak ugy meg tudok valni tole de juliusba mar lesz penzem szoval akkor vissza szokok.ezt azert irom le mert szerintem akaratero kerdese es sokan gyengek neha en is megtorok es elszivok 1-2 szalat de vegyetek rolam peldat voltam annyira cigifuggo mikor raszoktam,h egymas utan szivtam szalakat es akkor napi ketto doboz ment el..de kajakra fejben dol el,h mennyire vagy eros es kitarto!!tok jo erzes probaljatok ki!!;)
2014. máj. 22. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!