Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan szoktatok le a cigarett...

Hogyan szoktatok le a cigarettáról?

Figyelt kérdés

Azoknak a véleményére,tanácsára vagyok kiváncsi,akik tényleg lerakták a cigit!

Le szeretném tenni a cigit,és tanácsokra lenne szükségem.

Hogyan csináltad?

Milyen elvonási tüneteid voltak?

Mennyire volt nehéz letenni?

Mikor nagyon kívántad a cigarettát,mit tettél,hogy ne kívánd,és ne kerüljön újra a szádba?

2009. dec. 26. 10:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem drasztikusan sikerült.Ezalatt azt értsd, hogy amíg magamtól próbáltam sosem sikerült, végül 24 évesen kiszedték a torokmanduláimat és utána egyszer próbáltam meg rágyújtani, annyira rosszul esett, hogy 2 slukk után eldobtam és azóta sosem gyújtottam rá, sőt kifejezetten zavar a cigifüst.Elötte, volt hogy elszívtam napi 1 dobozzal.
2009. dec. 26. 11:19
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

Én 13 évig dohányoztam, nem kocadohányosként, hanem az utóbbi 5-6 évben elment a napi 1 doboz. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd: értem a szenvedésedet, és tudom, mit érzel, amikor megpróbálsz nem rágyújtani. Igaz, nem rég, de október 7. óta nem dohányzom hivatalosan. Azóta kétszer gyengültem meg: a legénybúcsúmon, és az esküvőmön. Addig és azóta viszont nem volt gond megállni, hogy ne gyújtsak rá. Ha ezek alapján akármennyire is hitelesnek találsz, akkor két tanácsot tudok adni:

1. Ne csökkentsd a napi adagot, mert úgy NEM fog sikerülni.

2. Reggel kezdd a nemdohányzást, mikor felkelsz, mert akkor már egy ideje nem gyújtottál rá, tehát valamennyire elmúlt a kényszer. Szerintem jobb időpont nincs, mint a reggel.

Ha az első 5 napot túléled, akkor nyertél :)

Sok sikert!

2009. dec. 26. 11:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

3 évet dohányoztam és 1 év alatt raktam le 5 éve nem gyújtottam rá!

Én a táplálkozásomon is változtattam amikor a leszokóban voltam pl abszolut megvontam magamtóla cukrot, se csoki se cukros uditő se nasi mivel az inzulin és a nikotin összefüggésben állnak egymást gerjesztik

Továbbá nem néztem tv-t és filmeket mert minden második jelenetben valaki rágyújt.

A gondolkodásomban az "akaratgyenge szar" kategóriába soroltam be az összes dohányost és megfigyeltema dohányos és a nem dohányos ember közötti különbségeket pl hamvasabb bőr fényesebb haj tiszta fogak nem elszürkült arc..

Aztán amíg a kemény elvonási szakaszban jártam minden rágyujtás heylett magamba erőltettem egy fokhagymás gyümölcsturmixot amibe volt banán narancs kivi vagy egyéb gyümölcs és legalább 4-5 gerezd fokhagyma! Ez gyakorlatilag olyan szinten szar ízű mint a cigi és úgy megborítja a vérnyomásod illetve elkezdi tisztítania véred hogy eszedbe sem jut utánna rágyujtani ha megittál egy ilyt (4-5 deci jó kiadós) Szóval egy iylen után csak azt érzed hogy meg tudnál inni egy vödör vizet..

Én ezt csináltam úgy fél éven át és közben fokozatosan csökkentettem az adagomat 2 hetente először napi doboz helyett fél doboz aztán heti egy doboz majd napi 1 szál aztán 2 napi egy szál majd heti 1 szál végül már nem gyújtottam rá csak a születésnapomon és utánna az utolsó cigi elszívásakor megfogadtam hogy most egy évig tisztának kell lennem vagy kezdhetem előlről az egész kúrát...

Ezután már nem gyujtottam rá soha többé...

2009. dec. 26. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:

Nameg a párom is sokat segített a dologban némi pszihológiával ugyanis neki megígértem hogy leszokom, és ha megérezte rajtam a cigiszagot akkor egyrészt nem csókolt meg és alaposan rámpírított amitől borzalmas lelkiismeret furdalásom lett és úgy éreztem mint aki cserbenhagyta azt akit szeret...

Ugyhogy szerintem az is hatalmas motiváló erő ha valaki melletted áll aki nem dohányzik és szeret téged és és bíztat!!

2009. dec. 26. 12:03
 5/13 anonim ***** válasza:

Szóval leginkább azt tudom tanácsolni hogy ne egy oldalról közelítsd meg a leszokást hogy nah most akkor eldobom és többet nem dohányzom mert ez olyan mintha fejjel mennél a falnak..

Több síkon próbálj változtatni az életeden a gondolkodásodon és több pontról támadd az "ellenséget" úgy menni fog a dolog!!

2009. dec. 26. 12:07
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Sokat segítettetek,és mindent megteszek,hogy letegyem azt a Büdös cigit!!
2009. dec. 26. 13:03
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát 11.52-es potyognak a könnyeim a fokhagymás gyümölcsturmixodtól.
2009. dec. 26. 17:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
5 évig dóhányoztam 3 napja tettem le , és ez nem csak fellángolás.Már problémák vannak a szívemmel s tüdőmmel.Lehet hogy késő:(
2009. dec. 26. 19:27
 9/13 anonim válasza:
én egy gyengébb tubákkal oldottam meg a dolgot (orrba szívós cucc). Igazából az elvonási tünetek egy részét még élveztem is, pörögtem állandóan, viszont a hiányérzettel nemtudtam mit kezdeni. Felszívtam egy kulcshegynyi tubákot ha nagyon ráakartam gyújtani és ennyi. Persze így tovább tartott. Én reggel nembírtam elkezdeni leszokni nekem még suli elött-után és hazafelé kellett egy szál és sztem nemvolt para délután kezdeni.
2009. dec. 27. 00:56
 10/13 Aksika válasza:
Én tavaly letettem a cigarettát 2 hónapra.A cigaretta nélküli tüneteim a következők voltak.A vérnyomásom cigivel 120/70 ami nagyon jó.Cigi nélkül már a második napon lement 70/50-re gyakorlatilag alvó módba mentem, át olyan stand by voltam.Senki nem tudott felmérgelni olyan voltam mint valami drogos.Elmentem a dokihoz és kérdeztem tőle,hogy ez normális?Mire azt a választ kaptam,hogy valoszinüleg nekem ez a rendes vérnyomásom csak ez eddig nem derült ki mivel már nagyon régóta cigizek.Az álomkor mellé még az jött,hogy hajnali ötkor kizabáltam a fél hűtőt és 1 hét alatt feljött rám 3 kiló,1 hónap alatt 12 kiló.Ha nem ettem akkor úgy fájt a hasam,hogy muszály voltam kajálni.2 hónapig bírtam közbe híztam vagy 20 kilót a ruháimból semmi sem jött rám,az új ruhatáram többe került mint a cigi amit leraktam.DE ÉN IS MEGPRÓBÁLOM LETENNI MERT NAGYON KÁROS ÉS BÁR SOSE SZOKTAM VOLNA RÁ.Sok sikert neked és kitartást kívánok.
2009. dec. 27. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!