Hogyan szoktatok le a cigarettáról?
Azoknak a véleményére,tanácsára vagyok kiváncsi,akik tényleg lerakták a cigit!
Le szeretném tenni a cigit,és tanácsokra lenne szükségem.
Hogyan csináltad?
Milyen elvonási tüneteid voltak?
Mennyire volt nehéz letenni?
Mikor nagyon kívántad a cigarettát,mit tettél,hogy ne kívánd,és ne kerüljön újra a szádba?
Én 13 évig dohányoztam, nem kocadohányosként, hanem az utóbbi 5-6 évben elment a napi 1 doboz. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd: értem a szenvedésedet, és tudom, mit érzel, amikor megpróbálsz nem rágyújtani. Igaz, nem rég, de október 7. óta nem dohányzom hivatalosan. Azóta kétszer gyengültem meg: a legénybúcsúmon, és az esküvőmön. Addig és azóta viszont nem volt gond megállni, hogy ne gyújtsak rá. Ha ezek alapján akármennyire is hitelesnek találsz, akkor két tanácsot tudok adni:
1. Ne csökkentsd a napi adagot, mert úgy NEM fog sikerülni.
2. Reggel kezdd a nemdohányzást, mikor felkelsz, mert akkor már egy ideje nem gyújtottál rá, tehát valamennyire elmúlt a kényszer. Szerintem jobb időpont nincs, mint a reggel.
Ha az első 5 napot túléled, akkor nyertél :)
Sok sikert!
3 évet dohányoztam és 1 év alatt raktam le 5 éve nem gyújtottam rá!
Én a táplálkozásomon is változtattam amikor a leszokóban voltam pl abszolut megvontam magamtóla cukrot, se csoki se cukros uditő se nasi mivel az inzulin és a nikotin összefüggésben állnak egymást gerjesztik
Továbbá nem néztem tv-t és filmeket mert minden második jelenetben valaki rágyújt.
A gondolkodásomban az "akaratgyenge szar" kategóriába soroltam be az összes dohányost és megfigyeltema dohányos és a nem dohányos ember közötti különbségeket pl hamvasabb bőr fényesebb haj tiszta fogak nem elszürkült arc..
Aztán amíg a kemény elvonási szakaszban jártam minden rágyujtás heylett magamba erőltettem egy fokhagymás gyümölcsturmixot amibe volt banán narancs kivi vagy egyéb gyümölcs és legalább 4-5 gerezd fokhagyma! Ez gyakorlatilag olyan szinten szar ízű mint a cigi és úgy megborítja a vérnyomásod illetve elkezdi tisztítania véred hogy eszedbe sem jut utánna rágyujtani ha megittál egy ilyt (4-5 deci jó kiadós) Szóval egy iylen után csak azt érzed hogy meg tudnál inni egy vödör vizet..
Én ezt csináltam úgy fél éven át és közben fokozatosan csökkentettem az adagomat 2 hetente először napi doboz helyett fél doboz aztán heti egy doboz majd napi 1 szál aztán 2 napi egy szál majd heti 1 szál végül már nem gyújtottam rá csak a születésnapomon és utánna az utolsó cigi elszívásakor megfogadtam hogy most egy évig tisztának kell lennem vagy kezdhetem előlről az egész kúrát...
Ezután már nem gyujtottam rá soha többé...
Nameg a párom is sokat segített a dologban némi pszihológiával ugyanis neki megígértem hogy leszokom, és ha megérezte rajtam a cigiszagot akkor egyrészt nem csókolt meg és alaposan rámpírított amitől borzalmas lelkiismeret furdalásom lett és úgy éreztem mint aki cserbenhagyta azt akit szeret...
Ugyhogy szerintem az is hatalmas motiváló erő ha valaki melletted áll aki nem dohányzik és szeret téged és és bíztat!!
Szóval leginkább azt tudom tanácsolni hogy ne egy oldalról közelítsd meg a leszokást hogy nah most akkor eldobom és többet nem dohányzom mert ez olyan mintha fejjel mennél a falnak..
Több síkon próbálj változtatni az életeden a gondolkodásodon és több pontról támadd az "ellenséget" úgy menni fog a dolog!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!