Ha leszokok a cigiről kitisztul e valaha a tüdőm teljesen?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 2. 11:03
1/8 anonim válasza:
Magától nem fog, de ha elmész sóterápiára (sószoba), akkor tisztulhat.
2/8 anonim válasza:
Állítólag annyi idő kell a tisztuláshoz emennyi ideig bagóztál. De, ha ez több év volt, akkor a nyoma örökre megmaradhat.
3/8 anonim válasza:
Függ a korodtól,egészségi állapotodtól, hogy milyen gyorsan és mennyire tisztulsz. Meg persze hogy mennyi ideig és mennyit szívtál. Hogy 100%-osan kitisztul-e, azzal kapcsolatban nagyon ellentmondásos dolgokat hallottam, mindenesetre az tény, hogy évek után már minimálisra képes lecsökkenni a dohányzással kapcsolatba hozható betegségek esélye.
4/8 anonim válasza:
A dohányzással kapcsolatos tüdőkárosodás (légzőfelület csökkenése) végleges, a tüdő regenerálódásra nemigen hajlamos. A kátrány lerakódás eltűnéséhez legalább 10 év kell, de ezzel kapcsolatban pontos felmérések nincsenek, hiszen ezt csak a boncolás után lehet megállapítani és összefüggésbe hozni a leszokás után eltelt idővel, meg a dohányzással eltöltött idővel. Ilyen pótlólagos adatokat meg legfeljebb a hozzátartozóktól lehet megtudni.
5/8 anonim válasza:
A fentiek hülyeségek hidd el. A szervezet öntisztuló tulajdonságú. A leszokás után pár órával már kezd tisztulni a szervezeted. Valahol ez le is van írva részletesen. A tüdő 7 év után lesz olyan mint egy nemdohányzóé. De ha csak egy -két évre hagyod abba, akkor is sokat tisztul.
6/8 anonim válasza:
Midnenképp tisztul de egy sok évig masszivan dohányzó embernek azért marad nyoma a tüdején, de ez csak műtétnél látszik vagy boncolásnál. Ezen már ugysem tudsz változtatni tehát felesleges rajta agyalni hogy vajon miylen lehet a tüdőd.... Ha leszoksz az mindnejképpp jó mert nem kárositod tovább. Azzal nem kell törödni marad-e nyoma a lényeg hogy utána egészségesebben élsz és elhagytál egy teljesen felelseleges káros szokást (én 6 éve szoktam le).
7/8 anonim válasza:
ami konkrét szennyezõdés van a tüdõben az a vízpárával amit kilélegzel szépen lassan kimossa magát, ha sportolsz valamit pl futsz, akkor a konkrét szennyezõdések szépen kitisztulnak néhány hét/hónap alatr, a gond azokkal az anyagokkal van, melyek nár beépültek a tüdõd, érrendszered, szíved szöveteibe azokat bizony csak a sárga föld fogja kimosni onnan... statisztikailag 10 év múlva lesz annyi esélyed egy szívinfarktusra mint egy nemdohányosnak, 25 év múlva pedig a tüdõrákra.
Mikor én leszoktam, már az elsõ hónap után nõt a mozgásvágyam, azóta sportolok rendszeresen és ledobtam 40kg-ot
8/8 anonim válasza:
Én híztam 30-at, de a mozgásigényem nem nőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!